La Plataforma per l’Ensenyament Públic es manifesta contra les agressions al professorat
Demanen més personal especialitzat, protocols de resposta i mitjans suficients per a atendre les persones afectades
La Plataforma per l’Ensenyament Públic es concentra aquest dimarts davant de les portes de la Conselleria d’Educació a València i d’alguns centres educatius per a manifestar “el més rotund rebuig a les agressions tant físiques com psicològiques cap al personal docent”. Així mateix, en la concentració també demanaran al departament dirigit per José Antonio Rovira que adopte mesures urgents per a evitar aquestes agressions.
Arran de l’última agressió d’un alumne a una professora l’institut Ramon Muntaner de Xirivella (Horta Sud), han decidit manifestar-se i recordar que fa temps que denuncien que el professorat dels centres de la Comunitat Valenciana està patint agressions molt greus, tant dins com fora de les aules.
Des de la plataforma, consideren que la “vulnerabilitat” del professorat valencià subratlla la necessitat de “mesures de prevenció específiques” per abordar els riscos psicosocials a què s’enfronten diàriament els docents. “És essencial proporcionar-los els recursos i el suport necessaris per a afrontar aquests desafiaments i treballar amb tota la comunitat educativa per preservar la seua salut mental”, afegeixen.
També destaquen la necessitat d’incloure més perfils professionals de suport com a psicòlegs, orientadors o logopedes, que sàpiguen atendre les necessitats de l’alumnat amb perfil de compensació social per les seues conductes perjudicials per a la convivència. Així mateix, reclamen polítiques educatives definides des de l’equitat, perquè “no gaudir en igualtat de condicions de l’educació és una vulneració dels drets humans”.
Per tot això exigeixen protocols de resposta i mitjans suficients per a donar atenció psicològica a les persones afectades mentre es garanteix la protecció del professorat. També volen un pla d’intervenció i integració transversal perquè es faça un bon seguiment en cada cas.
Els sindicats UGT i CCOO també s’han manifestat en contra de les agressions al professorat i han advertit aquest dilluns que la situació és “insostenible”. Per això han exigit a l'administració l'aplicació immediata d'un protocol i més recursos per a previndre la violència en els centres educatius després dels atacs registrats en les últimes setmanes a Xirivella i Vilallonga.
Amb aquesta demanda, representants d'UGT s'han concentrat aquest dilluns enfront de Conselleria per a demandar la posada en marxa d'un protocol que considere la violència escolar com a violència laboral i les agressions com a accident de treball.
Així mateix, CCOO, en un comunicat, també ha manifestat la seua preocupació davant de l'augment “alarmant” de casos de violència laboral cap al professorat en centres educatius valencians. Afirmen que el discurs de l'extrema dreta, en relació amb el gènere i la diversitat afectivosexual, la nostra llengua i cultura, la xenofòbia, o el negacionisme climàtic, està contaminant les comunitats educatives i el clima dins de les aules.
Més llegit
-
Estos són els dotze festius autonòmics del calendari laboral del 2026
-
À Punt estrena l’exitosa sèrie britànica ‘Doc Martin’, una comèdia diària per a les vesprades d’estiu
-
El jutge envia a presó sense fiança a Santos Cerdán davant el seu "específic paper" en la trama
-
Calor generalitzada i avís taronja per màximes de 40 graus al litoral i l'interior sud de València
-
Com evitar que el nostre animal de companyia patisca un colp de calor?
-
La futura llei de consum prohibirà augmentar el preu en la revenda d’entrades
Més vist
Més escoltat
-
30.06.2025 | 90 minuts
-
30.06.2025 | Línia de fons
-
30.06.2025 | “Fil d’Irene”, el calvari de les dones migrants llatinoamericanes que busquen una nova vida als Estats Units
-
30.06.2025 | Queda’t amb El GastroTurista | Binhui Jiang
-
30.06.2025 | Queda't amb els nostres | "La Laboral de Cheste"
-
01.07.2025 | Queda't amb mi | Segona Part