Oliva tria la millor coca del món
20 equips de professionals i 5 escoles d’hostaleria de tot Espanya participen en el II Concurs Nacional de Coques, d’Oliva
Oliva celebra aquest dilluns el segon Concurs Nacional de Coques, certamen en què participaran vint equips de professionals arribats de tot Espanya. També hi competiran cinc escoles d’hostaleria que opten a un premi independent que incentiva el coneixement de la tradició de les coques en l’etapa formativa professional.
A Oliva, les coques són un producte molt típic i, segons s’explica des de l’organització, és un costum que cada divendres a les llars oliveres es preparen “les coques de pasta bona”. La pasta es fa amb farines de diferents tipus de cereals ─blat i dacsa bàsicament─, oli d’oliva, aigua sal i rent. Al damunt es posen herbes silvestres, saladures de peix, carns i embotits, verdures fresques o productes adobats entre altres ingredients de temporada. Quant a la forma, poden ser obertes, tancades, redones o allargades.
Amb aquest concurs, Oliva vol "retre homenatge i donar visibilitat a un producte que considera propi però que també és patrimoni d’altres molts pobles" i és per això que convida a tots a "compartir aquest sentiment d’orgull per les coques i per tots els aliments tradicionals”.
El concurs està organitzat per la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Oliva i l’Associació Gastronòmica Amics de les Coques (AGACO), col·lectiu dedicat al sector de l’hostaleria i el forn professional.
Més llegit
-
Les farmàcies estudien fer vaga pels impagaments: "Hem de demanar préstecs per a sufragar la despesa de la Seguretat Social"
-
À Punt estrena l’exitosa sèrie britànica ‘Doc Martin’, una comèdia diària per a les vesprades d’estiu
-
Qui, quant i com acollir-se a les noves tarifes del transport públic que entren en vigor este dimarts?
-
Els senyals de trànsit s'adapten als nous temps
-
Calor generalitzada i tronades de vesprada a l'interior de València i Castelló
-
Dissabte tràgic a les carreteres: quatre morts i quinze ferits en quatre accidents