L'UJI impulsa un observatori autonòmic de mediació policial
Un dels propòsits és l'edició d'una guia de bones pràctiques que servisca com a marc de referència per a les policies locals.
La càtedra de Mediació Policial creada l'any 2015 i formada per la Universitat Jaume I de Castelló, la Policia Local de Vila-real i el consistori vila-realenc crearà a patir del setembre un observatori autonòmic de mediació policial.
Entre els objectius principals estan el coneixement de les tècniques de mediació policial implementades per les diferents policies locals de la Comunitat Valenciana i la creació d'un mapa autonòmic que identifique les unitats i la seua formació. També volen elaborar una guia de bones pràctiques de mediació que servisca com a marc de referència per a totes les policies locals valencianes.
Vila-real és un municipi pioner en la implementació d'aquesta tècnica utilitzada per la Policia Local que pretén ajudar persones a resoldre d'una manera senzilla i ràpida situacions de conflicte que poden sorgir de la convivència diària. L'objectiu final és evitar llargs processos penals i administratius que acaben trencant la convivència ciutadana i les relacions socials. Aquesta localitat de la Plana Baixa gestiona uns 300 casos veïnals a l'any per mitjà de la mediació policial.
Més llegit
-
La Guàrdia Civil no descarta l'aparició de més cadàvers després dels cinc trobats en aigües de Sagunt, Cullera i Castelló de la Plana
-
La dana agrana les comarques del nord de València i de Castelló
-
València desallotja platges i tanca parcs i cementeris per l'alerta de pluja
-
Atenen una dona amb parada cardíaca després de rebre l'impacte d'un llamp a la Marina
-
La Generalitat activa un pla de xoc per frenar la superpoblació de senglars, que afecta el 80% dels municipis i causa 800 accidents a l’any
-
L'Aemet eleva l'alerta per pluges a nivell roig a Terol i Lleida