L'intens fred crema el 15% de la producció de carxofa del Baix Segura
Els fruits estan en bon estat per a consumir, però l'aspecte no és bonic i molts consumidors els rebutgen
El fred afavoreix, en línies generals, els cultius d'hivern, però al Baix Segura les baixes temperatures de l'última setmana han afectat la carxofa. Un 15% de la producció d'aquest cultiu ha quedat cremada pel fred. Encara que el producte és apte per al consum, n'arribaran menys al mercat i es preveu una pujada de preu.
Antonio Gutiérrez repassa cada dia l'estat de les seues carxofes. Després del fred de l'última setmana, els fruits han quedat afectats, ara tenen la pell tacada i, en molts casos, el cor de la carxofa s'ha cremat i està negre.
La pitjor part se l'han enduta al terme municipal d'Almoradí i zones limítrofes, on han quedat afectats un 80% dels camps de carxofa. “Algunes no han pogut resistir i s’han posat negres per dins i les que han quedat, pujaran de preu”, assegura Antonio.
Bona part dels fruits estan en bon estat per a consumir, però l'aspecte no és tan bonic i molts consumidors els rebutgen, especialment en altres països europeus com França, tal com explica el comercial del Grup La Vega, José Antonio García.
Per si això no fora prou, les baixes temperatures es mantindran encara alguns dies més entre nosaltres. Per això, si es repeteixen les gelades nocturnes, la situació podria empitjorar.
Més llegit
-
El ponent, protagonista en una jornada amb mínimes més altes i avisos grocs per vent al centre i sud del territori
-
Dimitix el fiscal general de l'Estat després de la condemna del Suprem per revelació de secrets: "És el moment d'abandonar"
-
Camarero i Mompó compareixeran hui en la comissió del Congrés que investiga la dana
-
PowerCo inicia al gener la contractació de 500 operaris per a la gigafactoria de Sagunt
-
Les obres del nou Mestalla agafen ritme
-
Multitudinària protesta davant del Suprem contra la condemna al fiscal general de l’Estat