Directes
Ara en la televisió
A LA SACA

Els ecologistes recorren a la justícia gratuïta per a tractar de frenar la urbanització de Cala Mosca a Oriola

Salvem Cala Mosca i Amics dels Aiguamolls del Sud d’Alacant (AHSA) s’han unit per detindre en els tribunals aquest projecte projectat a l'única franja verge del litoral d'aquesta localitat

Cala Mosca, a Oriola

Els grups ecologistes Salvem Cala Mosca i Amics dels Aiguamolls del Sud d’Alacant (AHSA) s’han unit per a detindre en els tribunals la urbanització de Cala Mosca, l’últim quilòmetre de platja verge a Oriola (Baix Segura) acollint-se a la justícia gratuïta. Des de fa diversos anys, els tribunals espanyols reconeixen el legítim dret dels col·lectius de caràcter ecologista i ambiental sense ànim de lucre d'acollir-se a la justícia gratuïta. Les dues organitzacions busquen la manera d’aturar un “atemptat mediambiental greu i irreversible contra el litoral i la biodiversitat de la comarca del Baix Segura”.

“Les despeses derivades d'un procés judicial contra un projecte urbanístic queden fora de les possibilitats d'un modest grup ecologista” expliquen des de Salvem Cala Mosca, que va iniciar fa uns mesos una campanya de recollida de fons per a sufragar les despeses per a la contractació d'un advocat. Entre els requisits per a ser beneficiària del dret a la denominada justícia gratuïta, es troba que l'associació sol·licitant tinga més de dos anys d'antiguitat, condició que Salvem Cala Mosca no complia.

Ha sigut gràcies a AHSA, veterà col·lectiu ecologista que des de fa anys s'ha oposat a través d'escrits i al·legacions a la tramitació del projecte d'urbanització de Cala Mosca, que va sol·licitar el dret a la justícia gratuïta i va presentar un recurs davant el jutjat contenciós administratiu d'Elx el mes de juny passat.

Recentment, la Comissió de Justícia Gratuïta d'Alacant ha notificat a AHSA que li reconeix el dret a l'assistència jurídica gratuïta per a presentar el recurs contenciós.

AHSA i Salvem Cala Mosca es mantenen “esperançades" en aquesta via judicial, ja que creuen que "l'actuació tant de l'Ajuntament d'Oriola com de la Generalitat Valenciana ha sigut decepció rere decepció", malgrat les manifestacions i escrits presentats en la llarga lluita de l'entorn de Cala Mosca.

el Baix Segura Medi ambient