Directes
Ara en la televisió
ALTA TENSIÓ

La Universitat Rey Juan Carlos no troba els treballs finals de màster de Pablo Casado

Els docents que avaluaren el president del PP hauran de presentar els documents abans del 2 d’agost.

Pablo Casado hui a Santiago de Compostela / Lavandeira jr (Efe)

La Universitat Rey Juan Carlos de Madrid (URJC) ha informat a la jutgessa del denominat cas màster que no troba els únics quatre treballs que va presentar el president del PP, Pablo Casado, per a aprovar el seu títol de postgrau.

Segons Efe, en una providència datada hui, la titular del Jutjat d'Instrucció número 51 de Madrid, Carmen Rodríguez Medel, assenyala que la representació processal de la URJC els va enviar un escrit el passat 20 de juliol informant del màster de Casado. Aquest escrit assenyala que a la URJC "no els consta cap document consistent en els treballs del Sr. Casado per a ser avaluat en els 20 crèdits no convalidats, ni rastre documental que evidencie la seua aportació en el curs acadèmic 2008-2009 (correu postal, electrònic o de qualsevol altra manera)".

Davant aquesta situació, la magistrada requereix als docents que van avaluar al president electe del PP, el exdirector de l'Institut de Dret Públic Enrique Álvarez Conde i la professora Alicia Pérez dels Mossos, perquè "en cas que la conserven, procedisquen a l'aportació d'aquesta documentació abans de la seua declaració del 2 d'agost", quan estan citats com imputats en la peça separada que investiga la promoció del màster de Casado.

A més, la jutgessa també es dirigeix a RTVE perquè li remeta abans d'aqueixa data, l'enregistrament del dia 10 d’abril que disposen de les explicacions facilitades als mitjans de comunicació per part de Casado sobre la seua participació en el màster.

Per la seua part, el PP ha justificat que els treballs de postgrau del seu president no apareguen perquè eren lliurats directament als professors per a l'avaluació i no passaven per cap registre. A més, afegeixen que no és comú que els docents els guarden deu anys després. Així mateix, han advertit que Casado té la condició d’aforat, i que malgrat això una jutgessa d’instrucció continua investigant el cas del seu màster.

La jutgessa ha citat com a investigades tres persones més que van cursar el màster, entre elles Alida Mas Taberner, que va ser subsecretària de la Conselleria d'Educació durant l'etapa de Francisco Camps.