Directes
Ara en la televisió
NEGOCIS DE FAMÍLIA
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Sánchez anuncia un pla de xoc contra el coronavirus i demana "serenitat"

El govern espanyol elaborarà un informe per a avaluar l'impacte econòmic de l'epidèmia i aprovarà un paquet de mesures.

Pedro Sánchez ha presidit aquest matí la comissió de seguiment del coronavirus / Efe
09 de març 2020 - 14:25

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dilluns que l'executiu posarà en marxa "com més prompte millor" un pla de xoc contra el coronavirus, encara sense detallar, i ha demanat "unitat, serenitat i estabilitat" per a frenar l'epidèmia.

Sánchez, que ha presidit aquest matí la comissió de seguiment del coronavirus, ha demanat a tota la ciutadania que seguisca "al peu de la lletra" les indicacions que es donen d'aquesta malaltia, com "ja estan fent" les persones majors, i que escolte amb atenció les recomanacions sanitàries de les comunitats autònomes.

Segons ha explicat, el govern espanyol ha basat l'actuació per a gestionar la crisi en quatre criteris: totes les decisions polítiques han de cimentar-se en l'evidència científica; s'adaptaran les mesures a l'evolució de l'epidèmia; coordinació efectiva amb comunitats autònomes, altres països europeus i amb l'Organització Mundial de la Salut; i transparència informativa.

Per la seua banda, la vicepresidenta del govern, Carmen Calvo, ha anunciat que s'elaborarà un informe sobre el coronavirus per a avaluar l'impacte econòmic i ha avançat que el Consell de Ministres aprovarà aquest dimarts un paquet de mesures de tipus econòmic per a lluitar contra la crisi sanitària.

Crítiques de l'oposició

Per a l'oposició, l'actuació del cap de l'executiu espanyol no és suficient, i per això li han presentat un paquet de mesures urgents i extraordinàries. El president del PP, Pablo Casado, ha destacat que Sánchez "segueix sense donar la cara" i ha proposat unes mesures que passen, entre altres, per la devolució dels 2.500 milions "que deuen a les comunitats autònomes" o la supressió de "les pujades fiscals". La presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha demanat al cap de l'executiu que explique al Congrés l'acció contra la crisi sanitària.