Directes
Ara en la televisió
INOBLIDABLES

Rector, professors i companys de màster de Casado declaren davant el jutge

La jutgessa els demana que aporten la documentació amb què aprovaren la titulació.

El president del PP, Pablo Casado / PP

La investigació del màster del president del PP, Pablo Casado, viu aquest dijous una jornada clau amb les declaracions al jutjat dels seus dos únics professors i diversos companys de promoció, que hauran d'aportar tota la documentació del títol per a comparar-la amb la del dirigent popular.

Hi estan citats l'exrector de la Universitat Rey Juan Carlos de Madrid (URJC), Fernando Suárez, i l'exdirector de l'Institut de Dret Públic, Enrique Álvarez Conde, els dos per partida doble; la professora Alicia López de los Mozos i tres companyes del curs de Casado ho faran en qualitat d'investigades davant la titular del jutjat d'instrucció número 51 de Madrid, Carmen Rodríguez-Medel.

Pablo Casado va aprovar el màster de dret autonòmic després de cursar solament 4 de les 22 assignatures gràcies a les convalidacions de 18 matèries més, per la qual cosa per a obtindre el títol, solament va haver de realitzar quatre treballs d'uns 90 folis –qualificats amb excel·lent– i que la universitat no troba.

El que sí que s'ha trobat recentment de forma sorprenent ha sigut una caixa amb documentació de tres estudiants pertanyents a la promoció del president del PP –precisament les mateixes tres que estan citades aquest dimecres com a investigades, de les quals dues són antics alts càrrecs del PP–, ja que totes van aprovar el màster igual que el líder dels populars, amb moltes convalidacions i excel·lents en la resta de matèries.

A més, la magistrada ha citat com a testimonis la persona que va trobar aquesta caixa amb documentació i tres estudiants més, als qui ha demanat que aporten tota la documentació que tinguen d'aquests estudis, per a comparar-la amb la del president del PP.

Tal com han explicat fonts jurídiques, la magistrada pretén indagar tot el possible sobre la promoció de Casado abans de prendre una decisió sobre si s'inhibeix davant el Suprem respecte de la peça del líder del PP, en ser l'òrgan competent perquè és aforat.

Pel que fa a la investigació sobre la llicenciatura de dret de Casado, la Universitat Complutense de Madrid va decidir dilluns arxivar l’expedient en no haver-hi detectat irregularitats.