Directes
Ara en la televisió
ANIMALADES, UN MÓN BESTIAL

Rebeca Torró, figura clau en l'arribada de Volkswagen, nova consellera de Política Territorial

La fins ara secretària autonòmica d'Economia, Sectors Productius, Comerç i Consum substitueix Arcadi España, que es fa càrrec d'Hisenda i Model Econòmic

Rebeca Torró, consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat / À Punt NTC

El president Puig ha posat en les mans de Rebeca Torró, fins ara secretària autonòmica d'Economia, Sectors Productius, Comerç i Consum, una cartera important com és la la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat en substitució d'Arcadi España, que deixa el departament pel d'Hisenda i Model Econòmic.

En la trajectòria de Torró, advocada de formació, destaquen la gestió de la compra de material sanitari durant la pandèmia i l'arribada de la gigafactoria de Volkswagen a Sagunt.

Nascuda a Ontinyent el 1981, Torró va ser elegida regidora de l'Ajuntament d'Ontinyent amb 26 anys i va anar escalant posicions fins a convertir-se en tinent d'alcalde de qui també fou president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez. Amb l'esclat del cas Alqueria i la detenció de Rodríguez, Torró va optar per alinear-se amb el partit i amb el president Ximo Puig.

En la seua etapa en el Botànic va ser directora general d'Habitatge en la primera legislatura, i secretària autonòmica d'Economia Sostenible en la segona. Va ser durant aquest període en què va aconseguir mascaretes i equips de protecció en els moments més durs de la pandèmia, quan l'accés a aquests productes era molt complicat.

Al capdavant de la Conselleria de Política Territorial l'esperen diversos reptes, entre altres la posada en marxa del tren de la costa entre Gandia i Dénia, el tramvia que connecte la Safor i la Marina Alta i la possible ampliació de la nova Línia 10 de Metrovalència fins al Cabanyal.