Directes
Ara en la televisió
VALENCIANS AL MÓN
Final del Trofeu Mancomunitat de la Safor de Raspall Masculí

Els quatre diputats que han deixat Ciutadans es resisteixen a deixar la seua acta

Jesús Salmerón, Cristina Gabarda, José Antonio Martínez i Sunsi Sánchez passen al grup de no adscrits i continuaran cobrant com a diputats de les Corts

Els quatre exdiputats de Ciutadans han registrat a les Corts el seu pas al grup de no adscrits / À Punt NTC

A les Corts s'ha consumat aquest dilluns l'escissió de Ciutadans. Els diputats Jesús Salmerón, Cristina Gabarda, José Antonio Martínez i Sunsi Sánchez han deixat la formació taronja i han formalitzat el seu pas al grup de no adscrits. Es resisteixen a deixar la seua acta, tot i la insistència de la direcció de formació taronja.

Els quatre diputats han deixat el grup parlamentari i han passat al grup de no adscrits i així ho han registrat a les Corts. No deixen l'acta, no deixen el parlament i continuaran cobrant com a diputats.

La direcció del grup insisteix a demanar que deixen l'acta de diputats que van aconseguir amb Ciutadans. No obstant això, ells no deixen l'acta ni el parlament valencià i continuaran cobrant com a diputats. A més, els quatre diputats rebels amenacen amb el possible anunci de noves desercions.

Ciutadans passa ara de tindre díhuit a catorze diputats, una fuga més posaria en una situació delicada el grup i també els pactes del Botànic perquè per a reformar algunes lleis fa falta majoria de dos terços, o siga 66 diputats, i Ciutadans i el Botànic no sumarien.

És el cas, per exemple, de la llei electoral. Es posaria en perill la proposta d'abaixar del cinc al tres per cent la barrera electoral i es dificultaria l'entrada de Ciutadans i, tal vegada, la d'Unides Podem en el parlament valencià en les futures eleccions autonòmiques si no superaren la barrera del cinc per cent.