Directes
Ara en la televisió
ZOOM
Ara en la ràdio
FÓRMULA TERRITORI (reemissió)

Propietaris de l'edifici incendiat de Campanar demanen que es reòbriga la investigació

La comunitat de propietaris del carrer de Rafael Alberti 2 s'uneix al recurs del pare d’una de les deu víctimes mortals 

Així llueix l'edifiic de Campanar, 60 dies després / À Punt NTC

La comunitat de propietaris del carrer Rafael Alberti 2 de València ha anunciat este dijous l’adhesió al recurs d'apel·lació interposat pel pare d'una de les víctimes mortals, juntament amb la dona i els dos fills, de l'incendi que el 22 de febrer va arrasar dos blocs de vivendes al barri de Campanar i va deixar deu persones mortes i centenars de persones sense llar.

Sol·liciten que es reòbriga la investigació i s'ordene la pràctica de les diligències de prova sol·licitades, així com que s'incloga la declaració del comissari cap de la brigada provincial de policia científica de València per a "esclarir els fets". La comunitat de propietaris ha presentat este dimecres davant el jutjat d'instrucció número 9 de València l'escrit d'adhesió al recurs contra el sobreseïment de la causa, ja que entenen que l'arxivament "no és ajustat a dret".

Per a l'advocat de la comunitat, Guillermo Aragó, "no s'analitzen, ni es valoren en l'acte, les diligències practicades a fi d'arribar a esta conclusió, per la qual cosa s'ha de considerar que no s'exposen prou els arguments que han portat l'instructor a prendre eixa decisió i això és causa suficient per a declarar-ne la nul·litat".

En l'escrit d'adhesió al recurs d'apel·lació s'exposa que, com va manifestar la policia científica, continua oberta la investigació per a revelar l'origen i les causes de l'incendi, però "no esmenta res respecte a seguir una investigació sobre les causes o motius de la ràpida propagació de l'incendi", tot i que estes causes "sí que podrien albergar la comissió d'un delicte imprudent".

València Incendi edifici Campanar