Directes
Ara en la televisió
NYAS, COCA!
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Part del Grup Parlamentari del PP demana un congrés "urgent" i la destitució de García Egea

El secretari del grup de la cambra alta i els portaveus adjunts signen un comunicat, del qual es desmarquen Gamarra i Pastor

El secretari general del PP en una roda de premsa que va oferir la setmana passada / Javier Lizón (Efe)

Part del Grup Parlamentari del PP al Congrés demana la convocatòria "urgent" d'un congrés extraordinari de la formació per a escollir una nova direcció i acabar així amb la crisi interna oberta. També demanen la "destitució immediata" del secretari general del PP, Teodoro García Egea, del nucli de Casado.

El comunicat el signen el secretari general del Grup Parlamentari, Guillermo Mariscal, i els portaveus adjunts José Ignacio Echániz, Mario Garcés i Carlos Rojas, encara que també s'hi han unit el secretari quart de la mesa del Congrés, Adolfo Suárez, i la diputada Sandra Moneo.

En canvi, la portaveu popular en el Congrés, Cuca Gamarra, i la vicepresidenta segona d’aquesta cambra, Ana Pastor, no subscriuen aquest comunicat, a pesar que aquest dilluns, en la reunió del comité de direcció, ja van sol·licitar la convocatòria d'un congrés, segons van informar a Efe fonts presents en la trobada. Tant Gamarra com Pastor assistien a aquesta reunió perquè integren la cúpula del Partit Popular.

Aquesta petició dels populars arriba en un matí frenètic, en què ha dimitit la diputada valenciana al Congrés, Belén Hoyo, del càrrec de presidenta del comité electoral del Partit Popular després de demanar la destitució de García Egea, i també ho feia minuts després ho feia Ana Vázquez, secretaria d'Emigració del PP. L'escalada de dimissions també arribava fins a José Luis Martínez-Almeida, fins a aquest matí, portaveu nacional del PP.