Directes
Ara en la televisió
DE MAR I BANCAL

El Parlament Europeu aprova incloure el corredor cantabricomediterrani dins la xarxa transeuropea

Aquesta decisió permetrà accedir a les ajudes per a modernitzar les vies ferroviàries del tram Sagunt-Terol-Saragossa.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, durant una reunió sobre el corredor el passat mes de juny / GVA

El corredor cantabricomediterrani, que enllaçarà Sagunt amb Terol i Saragossa, i la línia València-Madrid a través d'Albacete, ja tenen el suport comunitari. El Parlament Europeu ha aprovat a Estrasburg que aquests trajectes siguen considerats com a prioritaris en la xarxa transeuropea de transport.

Aquesta inclusió permetrà accedir a les ajudes per a modernitzar les vies ferroviàries a través del pla Mecanisme Connectar Europa, dotat amb 30.600 milions d'euros. Les institucions valencianes i aragoneses pretenen millorar el traçat i afavorir el flux de mercaderies aprofitant la presència de multinacionals, com Ford a Almussafes i Opel a Saragossa, i, sobretot, donar un nou impuls al port de València.

No obstant això, aquestes inversions es duran a terme durant el període 2021-2027, després de ser ratificat també per la Comissió Europea i el Consell d'Europa. Una vegada aprovada la incorporació de les línies valencianes dins de la xarxa, les obres dutes a terme rebrien un finançament europeu de fins al cinquanta per cent del pressupost.