Directes
Ara en la televisió
COMUNITAT VALENCIANA NATURA VIVA
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR (reemissió)

Óscar Clavell (PP): "Dimitir Oltra? Crec que hauria de ser coherent amb allò que reivindicava i posar-ho en pràctica"

El diputat popular al Congrés insta la vicepresidenta del Consell a renunciar, perquè considera que té la credibilitat tocada mentre no abandone el càrrec

El diputat del PP per la circumscripció de Castelló, Óscar Clavell / À Punt NTC

"Coherència", demana a la vicepresidenta Mónica Oltra el diputat del Partit Popular per la circumscripció de Castelló, Óscar Clavell López. "Ella no és culpable dels abusos sexuals de l'exhome, però sí de la gestió com a consellera (...) hauria de ser coherent amb allò que reivindicava i posar-ho en pràctica [la dimissió, com a càrrec públic, si finalment resulta imputada] perquè si no la seua credibilitat estarà sota mínims" ha explicat en Les notícies del matí.

L'afirmació no ve d'un diputat qualsevol, sinó d'un càrrec públic que ha viscut també una imputació. "No faré judicis paral·lels, perquè he passat per ahí", ha explicat Clavell, que va ser imputat en l'etapa d'alcalde la Vall d'Uixó per una irregularitat administrativa —el lliurament d'uns pagaments a l'empresa de neteja perquè pagara les nòmines a la plantilla— que finalment va arxivar el Suprem.

Crec que Oltra era coneixedora de tot el que estava passant en la seua conselleria i ha de donar la cara

"La coherència ha de ser un valor en política. Sé del que estic parlant. Sé les vegades que ella, el seu partit i el PSOE van demanar-me la dimissió. Per què no s'aprén la lliçó?", ha explicat en la ràdio d'À Punt. "Crec que Oltra era coneixedora de tot el que estava passant en la seua conselleria i ha de donar la cara, agarrar les responsabilitats que corresponguen. I estic segur que dins el seu partit li estan demanant la dimissió", ha insistit Clavell, que interpreta l'eixida de Vicent Marzà de la conselleria d'Educació com una clara maniobra per a preparar el recanvi de la formació a la vicepresidenta del Consell.

Veig Carlos Mazón com a president de la Generalitat

Un Botànic que el diputat popular veu esgotat, per la gestió i les sospites que segons el popular han alçat casos com la investigació sobre les subvencions a les empreses del germà de Ximo Puig. "Després de huit anys de govern del Botànic s'està demostrant allò que són i els interessos que hi ha darrere d'ells", ha apuntat.

Óscar Clavell anticipa un canvi de cicle a la Comunitat Valenciana. "Veig Carlos Mazón com a president de la Generalitat", ha manifestat el diputat popular, que anticipa també un recanvi al govern espanyol per "l'aire fresc" que creu que ha portat el nou líder del PP Núñez Feijóo. Per a Clavell el primer cara a cara al Senat amb Sánchez posarà la primera pedra del relleu "d'un president caduc, finiquitat" envers "aquest nou impuls, aquest aire fresc que ve de Galícia, des del Cantàbric, a envair la península Ibèrica".

Feijoó porta aire fresc que ve des de Galícia, des del Cantàbric, a envair la península Ibèrica

Clavell també ha parlat d'Educació, la seua formació professional -és professor d'Història- i la seua responsabilitat al Congrés com a portaveu popular en la Comissió d'Educació i Formació Professional en el nou equip de Núñez Feijoó, si bé ha aclarit que la seua tasca parlamentària s'estén a tots els assumptes que afecten la seua circumscripció, Castelló.

Preguntat per la voluntat de la Comunitat de Madrid de censurar alguns passatges dels llibres de text que considera doctrinaris -una decisió que manté en solitari- Clavell ha recordat que el PP va presentar un recurs d'inconstitucionalitat contra el conjunt de la nova llei educativa, la LOMLOE. I s'ha mostrat preocupat per "l'obsessió" del govern de Sánchez amb el govern d'Ayuso en contrast amb les presumptes facilitats que entén que la ministra Pilar Alegria està donant a Catalunya perquè suposadament incomplisca la sentència que marca un mínim del 25% d'educació en llengua castellana a l'escola.