Directes
Ara en la televisió
TRESORS AMB HISTÒRIA
Ara en la ràdio
TERRITORI SONOR (reemissió)

Oltra impulsarà noves lleis d'igualtat, diversitat familiar i accessibilitat universal

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives avança una legislatura de desplegament normatiu "una vegada atesa l'emergència social".

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, durant la seua compareixença a les Corts / À Punt NTC.

La vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha avançat aquest dimecres que des del seu departament s'impulsarà una nova llei valenciana de diversitat familiar i suport a les famílies, en reconeixement de la pluralitat dels diferents models de família, així com una nova llei d'igualtat "que tinga en compte els nous avanços del moviment feminista". 

Així mateix, Oltra ha afegit que s'elaborarà una llei d'accessibilitat universal "adaptada als temps actuals" per tal de remoure "no només barreres físiques sinó totes les que calga remoure". 

La vicepresidenta ha exposat a les Corts les mesures més destacades de la pròxim legislatura en la conselleria que dirigeix. Oltra ha dit que després de quatre anys en els quals s'ha atés "l'emergència social" en aquests pròxims anys cal desplegar normativament les lleis aprovades i garantir "la correcta atenció a persones i entitats per tal d'abordar els canvis necessaris per als nous reptes que tenim davant". 

En aquesta línia ha explicat que cal garantir un finançament estable de les entitats del tercer sector amb mecanismes de pagament equiparables a sanitat i educació així com un conveni col·lectiu per al sector. Oltra també ha avançat que s'impulsarà un pla d'infraestrucutres socials per a "dignificar els espais físics", en especial a les comarques d'interior. 

"Garantir els drets de la ciutadania és un imperatiu polític i moral que passa per disposar dels recursos suficients" 

La reivindicació d'un millor finançament també ha planat sobre la intervenció d'Oltra, que ha inaugurat les compareixences dels consellers en aquesta legislatura. La vicepresidenta ha posat en valor la millora dels indicadors de l'atenció a la dependència, amb la incorporació de 78.089 persones més al sistema i un increment molt destacable del nombre de sol·licituds, l'eliminació dels copagaments a les persones que "se'ls va aplicar injustament" i la millora en les indemnitzacions a les víctimes per violència de gènere, equiparades a les de les víctimes del terrorisme. 

"Hem de seguir millorant, i molt, perquè encara no estem complint la llei pel que fa als terminis de resolució d'expedients", ha admès també la consellera. Amb tot, ha afegit que l'increment del pressupost del seu departament és encara més destacable "tenint en compte l'incompliment del govern d'Espanya a l'hora d'assumir la seua part del finançament del sistema d'atenció a la dependència, així com l'infrafinançament estructural que patim els valencians". 

Oltra ha dit que una inversió en serveis socials és bona en termes ètics i democràtics, i que, a més, crea ocupació. En aquest sentit, ha remarcat que en quatre anys s'ha passat de 352 professionals del sistema públic a 1784. 

"Garantir els drets de la ciutadania és un imperatiu polític i moral, que passa per disposar dels recursos suficients", ha conclòs Oltra, que ha avançat que el Consell "no cessarà en la necessitat de reivindicar d'un finançament just perquè no es repercutisca l'infrafinançament sobre les esquenes dels valencians i les valencianes".