Directes
Ara en la televisió
ZOOM

Núñez Feijóo promet derogar la reforma del delicte de sedició si arriba a Moncloa

El president del PP ha retret a Sánchez que “es doblegue” a les peticions d’aquells “que volen dividir Espanya”

El president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo / Agències
À Punt NTC @apuntnoticies
11 de novembre 2022 - 19:23 Actualitzat: 11 de novembre 2022 - 21:43

El president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, ha assegurat que revertirà la reforma del Codi Penal anunciada aquest dijous pel president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i registrada pel PSOE i Unides Podem, i recuperarà el delicte de sedició “per respecte a la Constitució” si arriba a la Moncloa. 

En una declaració institucional sense preguntes a la seu del carrer Gènova, a Madrid, Feijóo ha retret a Sánchez que “oculta” a espanyols i espanyoles els motius de la seua decisió. “Ha decidit doblegar-se a les peticions dels sediciosos sense assegurar-se la contrapartida que poden tornar-ho a cometre”, ha manifestat. Feijóo ha pronunciat aquestes paraules en un to dur, de peu, en una escenografia sòbria, on es veia el logotip del PP, per una banda, i les banderes d'Espanya i la UE en l'altra.

Per contra, el líder popular ha incidit en el fet que si ell governara, “mai” entregaria la seua estabilitat a aquelles persones “que només volen fracturar-lo i dividir-lo”. Per això, ha dit, la mesura adoptada pel PSOE i Unides Podem “s’ha de revertir tan prompte com siga possible”. 

El cap de l'oposició s'ha mostrat convençut que comparteix amb la majoria dels espanyols la "indignació i tristesa" per legislar una reforma penal "a la carta" amb l'objectiu de "privilegiar" uns polítics concrets. "És obscenament evident que no existeix cap raó benintencionada per a aquesta decisió", ha proclamat, per a afegir que l'"excusa proferida" per l’executiu espanyol és "rotundament falsa" perquè fets similars es castiguen fins i tot amb penes "més severes" en altres països del nostre entorn.

Després d'avisar que l'independentisme "mai es conforma" i que amb aquest pas Sánchez només busca la seua "supervivència", ha apel·lat a rebel·lar-se els barons del PSOE i càrrecs del partit. Al mateix temps, ha assenyalat que el centre polític a Espanya no està "orfe" perquè té el PP.

López acusa a Feijóo de dir mentides

El PSOE ha reaccionat a les paraules de Feijóo. El portaveu del PSOE al Congrés, Patxi López, ha acusat el líder del PP d'haver pronunciat un discurs "ple de mitges veritats i mentides completes". López ha subratllat que el PP ha deixat de ser un "partit d'Estat" per a ser un partit en "estat de negació permanent".

"Al PP no li agrada perquè som més europeistes i el PP enyora el passat d'aquest país", ha apuntat López, que, a més, ha qualificat Feijóo d'"incoherent" per liderar un partit que "es dedica a repartir certificats d'espanyolitat i constitucionalitat, mentre que ells fa quatre anys que no compleixen la Constitució", ha reclamat el responsable socialista en referència al bloqueig en la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ).