Directes
Ara en la televisió
L'HORA FOSCA

Mazón a Puig, després del dictamen del Consell d'Estat: "Al botxí no se li somriu, se li planta cara"

El president del PPCV ha garantit que desplegaran “totes les armes legals, socials, jurídiques i socials” per defensar el transvasament

El president de la Diputació d'Alacant, Carlos Mazón, en FITUR / EFE

El president del PPCV i de la Diputació d'Alacant, Carlos Mazón, ha carregat aquest divendres contra el president de la Generalitat, Ximo Puig, per la decisió del Consell d'Estat de no considerar nuls els plans hidrològics que inclouen la retallada del Tajo-Segura, i ha advertit que ja està “desacreditat” per a parlar de diàleg o “aigua per sempre” respecte al futur del transvasament.

“Que deixe d'enganyar: al botxí no se li somriu, un es planta enfront d'ell”, ha manifestat en roda de premsa en la seu del partit, on ha avançat que els serveis jurídics de la Diputació estudien “possibles accions legals” sobre el dictamen unànime que el Consell d'Estat va remetre aquest dijous al Ministeri per a la Transició Ecològica abans que els plans hidrològics s'aproven en el Consell de Ministres.

Mazón ha afirmat que hi ha “incertesa jurídica” sobre les accions a desenvolupar, però ha garantit que desplegaran “totes les armes legals, socials, jurídiques i socials”, sense voler “polititzar” l'aigua i “sempre al servei dels agricultors”. “Arribarem fins al final”, ha reiterat.

A parer seu, la decisió de l'òrgan consultiu ha acabat de desacreditar a Puig, al qual “se li han acabat les excuses perquè va vendre un gran acord en el Consell Nacional de l'Aigua que ni era gran ni estava acordat”. “Mai espere aquest silenci de la Generalitat”, ha asseverat sobre l'abstenció del govern valencià en la votació en aquella reunió del final de novembre.

Triar entre el PSOE i l'aigua

Davant aquesta “última destralada impresentable” al Tajo-Segura, Mazón ha insistit que la millor mesura és “que el PSOE isca del govern i del Consell”, per a acabar amb “el trio letal de Pedro Sánchez, Ximo Puig i Compromís”. “Caldrà triar entre el Partit Socialista i l'aigua”, ha reivindicat.

També ha criticat l'“estratègia de confusió i engany” del govern del Botànic respecte al transvasament, cosa que ha lligat amb el finançament autonòmic i les inversions estatals en la Comunitat i amb “un Ximo Puig que no pinta res a Madrid”.

Per tot això, el dirigent popular ha garantit que faran costat a la concentració convocada pels regants per a dimarts que ve davant de La Moncloa, un suport que abordarà aquest divendres a la vesprada en una reunió a Oriola (Alacant) amb representants del sector.

“He estat dalt del tractor i darrere de la pancarta quasi des que vaig nàixer [...] Crec que mai he fallat als regants”, ha proclamat, i ha promés que ara estarà on millor puga ajudar els afectats.