Directes
Ara en la televisió
DE MAR I BANCAL

Isabel Bonig adverteix que el PPCV recorrerà contra el transvasament Tajo-Segura si el cabal es manté en 7,5 hm³

La presidenta dels populars critica la decisió de rebaixar l'aigua destinada al consum humà que arriba a les comarques meridionals.

La líder del PP a la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, ha criticat la decisió de reduir el cabal del transvasament Tajo-Segura / EUROPA PRESS

La líder del PPCV, Isabel Bonig, ha anunciat que el seu partit recorrerà contra el transvasament del Tajo-Segura si el cabal es manté en els 7,5 hectòmetres cúbics anunciats i ha advertit que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, "ha signat la fi" després d'haver-se aprovat un nou enviament d'aigua.

Bonig ha criticat la decisió de la comissió d'explotació de rebaixar l'aigua destinada al consum humà que arribarà a la província d'Alacant, ja que "es donen les condicions perquè el transvasament porte 20 hectòmetres cúbics, i tot el que baixe d'això són excuses de Sánchez per a posar data de caducitat al camp alacantí".

Els regants veuen insuficient l'últim transvasament del Tajo al Segura

Segons Bonig, aquesta reducció del cabal del transvasament arriba com a conseqüència del dictamen del Congrés a favor de reduir els transvasaments i la resposta de l'executiu de voler minimitzar les transferències de cabal pel canvi climàtic i substituir-les per dessalinitzadores.

No obstant això, l'aprovació no ha satisfet les exigències dels regants de les comarques meridionals de la Comunitat Valenciana, que consideren la quantitat insuficient i veuen en perill el futur del transvasament.