Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES NIT
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR (reemissió)

La Fiscalia, satisfeta amb la sentència del Suprem

Tot i això, discrepa respecte a la qualificació dels fets com a un delicte de sedició i no de rebel·lió.

La fiscal general de l'Estat, María José Segarra, en la roda de premsa que ha oferit / À Punt Media

La fiscal general de l’Estat, María José Segarra, s’ha mostrat satisfeta amb la sentència del 'procés', perquè recull la posició de la Fiscalia. No obstant això, Segarra ha mostrat les discrepàncies de la Fiscalia respecte a la qualificació dels fets com a un delicte de sedició i no de rebel·lió.

Segons la fiscal general de l’Estat, la posició del Suprem respecte al tipus de delicte evidencia l'“íntima relació” entre la sedició i la rebel·lió, per la qual s’ha decantat finalment el tribunal.

Respecte a la possibilitat de la Fiscalia de presentar un recurs, Segarra únicament ha remarcat que, ara per ara, s’ha d’acatar la sentència perquè “ja és ferma”.

Pel que fa a les penes imposades als condemnats, la titular de la Fiscalia general de l’Estat s’ha limitat a assenyalar que la Fiscalia vetlarà pel compliment de les penes d’acord amb el reglament penitenciari. Una supervisió que, des del punt de vista de Segarra, “es farà sempre de manera individualitzada”.

Així mateix, ha afegit que els fiscals de vigilància penitenciària vigilaran “tant per a garantir els drets dels presos, com per a vigilar el compliment i la interpretació del reglament penitenciari”.