Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES NIT

Esquerra Unida vol un acord "tan ampli com siga possible" amb Podem i Compromís per a les eleccions autonòmiques

La formació ha aprovat aquest dissabte el reglament de primàries per als comicis de 2023

Consell Polític Nacional d'Esquerra Unida, celebrat aquest dissabte / Esquerra Unida

La coordinadora general d'Esquerra Unida (EUPV), Rosa Pérez Garijo, ha apostat aquest dissabte per aconseguir un acord "tan ampli com siga possible" amb Podem i Compromís per a les pròximes eleccions autonòmiques en la Comunitat Valenciana. "Treballarem en aquesta línia per a fer-ho possible", ha assegurat.

"Esquerra Unida deixa la porta oberta, com no pot ser d'una altra manera, a confluir amb altres forces polítiques." "Pràcticament en totes les eleccions hem anat amb altres forces polítiques", ha subratllat, la també consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica.

Esquerra Unida ha celebrat aquest dissabte el Consell Polític Nacional en format semipresencial per a analitzar col·lectivament els ítems que marcaran l’inici del nou curs polític. El màxim òrgan de direcció entre assemblees ha aprovat, entre altres assumptes, el reglament de primàries per a les pròximes eleccions municipals i autonòmiques del mes de maig, amb un 71% dels vots a favor.

També s’ha presentat l’informe polític de l’organització, que s'ha aprovat amb un 73% dels vots. "La nostra prioritat és la reedició del govern del Botànic en l’àmbit autonòmic, però també la consolidació i ampliació de la nostra força municipalista", ha afirmat Rosa Pérez Garjo.

Des de l’organització destaquen que la candidatura serà paritària, amb llistes cremallera i que s'afavoreix la inclusió d’un mínim del 20% de joves menors de 31 anys. A més, Esquerra Unida deixa oberta la possibilitat de votar possibles confluències amb altres formacions polítiques fins a l’últim moment, sempre que així ho ratifique un Consell Polític Nacional.

Calendari de primàries

El termini per a enviar propostes de candidats per a les eleccions municipals per part dels col·lectius locals finalitzarà el 29 d’octubre. Per a les Corts Valencianes i la presidència de la Generalitat, les candidatures podran presentar-se a partir d'aquest dilluns 19 de setembre i fins al 3 de novembre. La proclamació definitiva es farà el 4 de novembre. Del 21 al 25 d’aquest mes es desenvoluparà la votació en línia de candidatures autonòmiques i municipals, mentre que el 27 de novembre seran les votacions presencials. D’aquesta forma, la designació de les candidatures culminarà el 30 de novembre amb els resultats definitius.