Directes
Ara en la televisió
LA VIA VERDA

Espanya enviarà dos vaixells de guerra al mar Negre amb l'OTAN

L’enviament arriba en plena tensió amb Rússia per la situació que es viu a Ucraïna

Imatge d'arxiu de la ministra de Defensa, Margarita Robles / Agències

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha avançat que Espanya enviarà en "3 o 4" dies la fragata Blas de Lezo al mar Negre, cap a on va partir fa dos dies el caçamines Meteor, un enviament que arriba en plena tensió amb Rússia per la situació que es viu a Ucraïna.

Robles, en declaracions als mitjans de comunicació durant la visita que ha fet aquest dijous a un centre de vacunació militar, s'ha referit així a la situació internacional i a la crisi derivada de la intenció d'Ucraïna d'entrar en l'OTAN.

La ministra de Defensa ha recordat que Espanya fa anys que participa en tots els desplegaments que organitza l'OTAN, i en aquest cas concret s'ha avançat l'eixida dels vaixells, dins del que ha acordat amb l'organització. 

Robles ha assenyalat que també s'està valorant la possibilitat que hi haja un desplegament aeri a Bulgària en què participe Espanya. A més, ha recordat que des de fa sis anys Espanya manté més de 300 persones a Letònia, per tant, ha dit, "la participació d'Espanya en l’OTAN està vigent des de fa molts anys".

En qualsevol cas, en referència a la crisi a Ucraïna, ha dit que la posició d'Espanya, com la de l'organització atlàntica en el seu conjunt, és que per a solucionar-la existisca una resposta diplomàtica que afavorisca la desescalada de tensió en la zona. No obstant això, ha advertit que l'"OTAN és molt clara" en el seu posicionament i ha assenyalat que "Rússia no li pot dir a cap país el que pot fer, i l’organització defensarà qualsevol país que hi vulga entrar", ha acabat dient.