Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Escrivá assegura que el període per a calcular les pensions no pujarà de 25 a 35 anys

El govern espanyol i els agents socials reprenen aquest dilluns els contactes sobre la segona part de la reforma de les pensions

Les organitzacions de jubilitats demanen protegir les pensions, governe qui governe / À Punt Mèdia

El ministre d'Inclusió i Seguretat Social, José Luis Escrivá, ha assegurat aquest dilluns que "en cap cas" es plantejarà elevar el període de còmput per al càlcul de la pensió a 35 anys des dels 25 anys vigents.

En una entrevista en RNE i davant la represa de les negociacions entre el govern espanyol i els agents socials sobre la segona part de la reforma de les pensions, Escrivá ha assenyalat que respecte al període de càlcul es poden plantejar "xicotets ajustos" per a poder excloure anys o millorar el tractament de les llacunes de cotització.

Després de tancar al juliol de l'any passat un primer bloc de reformes, el Ministeri d'Inclusió i Seguretat Social torna a asseure's amb els agents socials a la recerca d'un acord que permeta complir amb les dues fites pendents i compromeses amb Brussel·les per a enguany en el Pla de recuperació, transformació i resiliència.

El ministre ha negat en tot moment que la intenció de govern espanyol siga augmentar el període de càlcul de 25 a 35 anys, encara que durant l'elaboració del pla de recuperació a principis de 2021 va circular un esborrany en aquest sentit. Escrivá també ha assenyalat aquest dilluns que s'abordarà amb els agents socials pujades de la pensió màxima i de la base màxima de cotització alguna cosa que es farà de "manera gradual i suau".

Aquestes dues fites, el període de càlcul per a les pensions i les bases màximes, són els dos temes centrals d'aquesta nova fase de la reforma de les pensions que el govern vol tancar amb acord abans de final d'any per a complir els pactes amb Brussel·les.