Directes
Ara en la televisió
SOM DE CASA
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR
Podríem fer-ho millor: streaming

Enric Nomdedéu i l'exvicealcaldessa de Castelló, Ali Brancal, seran processats pel cas dels sobres

Un jutjat de Castelló decreta l'obertura de juí oral per malversació i falsedat documental en contra del criteri de la Fiscalia

El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, a l'exida del jutjat en una imatge d'arxiu / Europa Press

El jutjat d'instrucció número 2 de Castelló ha acordat obrir juí oral contra l'exvicealcaldessa de Castelló, Ali Brancal, i l'aleshores regidor i actual secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu per l'anomenada causa dels sobres, en què s'investiga el presumpte ús del servei postal del consistori per a enviar paperetes electorals de Compromís el 2014.

La titular de l'òrgan judicial estima indicis de delicte de malversaició i falsedat documental en contra del criteri de la Fiscalia. La causa va ser arxivada el novembre de 2019, però l'Audiència Provincial va desestimar el sobreseïment després d'estimar un recurs del PP de Castelló, que demana sis anys de presó per a Nomdedéu. Els populars han demanat al president de la Generalitat la dimissió de Nomdedéu en confirmar-se el seu processament.

En transcendir la notícia, el secretari autonòmic ha recuperat en Twitter un vídeo del moment en què es va reobrir el cas, en el qual atribueix el procés a les seues acusacions per la corrupció del PP i manifesta que "res del que vaig fer, res del que vaig dir, ni res del que he fet ni diré en el meu pas per la política no farà passar vergonya ni a la meua mare, ni a la meua dona ni a la meua filla".

Nomdedéu també ha constatat que no dimitirà per la seua imputació, tot i haver mantingut la posició contrària. Segons ha explicat en un missatge de Facebook, ha "pecat d'innocent" pel fet de no preveure que "un partit medul·larment corrupte, capaç d'acudir dopat a les eleccions, de repartir-se diners de comissions, de desviar fons, de pagar amb diners negres la reforma de la seua seu o de destruir proves, no tindria objeccions a intentar pervertir el sistema judicial".

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha eixit en defensa del secretari autonòmic, recordant que la Fiscalia no hi va veure delicte. “No hi ha dret que el Partit Popular utilitze la guerra en els tribunals per a aconseguir el que no aconsegueix en les urnes”, ha explicat.