Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

La Diputació d'Alacant activa el Pla Més Aigua i reforça amb 10 milions d'euros les inversions hídriques

Mazón presenta aquestes ajudes extraordinàries que es destinaren a obres de sanejament i proveïment, i a infraestructures de reg

Ana Serna i Carlos Mazón han presentat el programa Més Aigua / Diputació d'Alacant

La Diputació d'Alacant ha fet de l'aigua un dels seus eixos de treball i de reivindicació davant de la Generalitat i el govern central. Si la setmana passada anunciaven que al·legaran contra el pla de la conca del Tajo, aquest dimarts han presentat el Pla Més Aigua, que preveu invertir deu milions d'euros en infraestructures hidràuliques de la província.

El president de la institució provincial, Carlos Mazón, i la vicepresidenta segona i diputada de Cicle Hídric, Ana Serna, han presentat aquest paquet inversor que, han explicat, permetrà posar en marxa noves convocatòries de subvencions per a obres de sanejament i proveïment, i ampliar les que ja desenvolupa l'àrea per a regadiu. L'objectiu és atendre totes les sol·licituds presentades i que "cap ajuntament o comunitat de regants quede fora d'aquestes ajudes".

La corporació provincial subvencionarà obres que s'han quedat fora de la convocatòria ordinària i noves construccions com basses d'aigua, depòsits i col·lectors d'aigües pluvials. "Multipliquem pràcticament per deu la línia de suport habitual a les infraestructures hidràuliques a la província d'Alacant amb una inversió històrica", ha ressaltat Mazón.

Segons ha afegit, davant la necessitat d'aigua que pateix el territori i davant les retallades del transvasament Tajo-Segura, "la Diputació d'Alacant continua invertint per a aprofitar al màxim els recursos hídrics, i executa les millors infraestructures de proveïment i sanejament i usa les millors tecnologies, sempre des de la solidaritat i el respecte al medi ambient".

Aquesta partida extraordinària se sumarà als 4.700.000 euros que Cicle Hídric ha consignat enguany per a obres hídriques. Mazón ha destacat que es tracta d'una "inversió històrica que ens confereix l'autoritat moral necessària per a reclamar l'aigua que necessitem".

Mazón aplaudeix el suport d'Asaja Castella-la Manxa al transvasament

Davant dels canvis en la planificació hídrica per part del govern socialista de Pedro Sánchez, els agricultors de Castella-la Manxa de l'organització Asaja s'han unit als llauradors alacantins i preparen de manera conjunta al·legacions i protestes multitudinàries en defensa del transvasament Tajo-Segura.

Mazón ha aprofitat la presentació del Pla Més Aigua per a posar en valor la posició manifestada pel president d'Asaja Castella-la Manxa, José María Fresneda, en contra de l'augment dels cabals ecològics del Tajo i en defensa del transvasament Tajo-Segura per a proveïment i regadiu.

"El posicionament dels agricultors de Castella-la Manxa a favor del transvasament mereix el nostre aplaudiment i reconeixement, i demostra un sentit d'estat i de solidaritat que ja el voldria el govern de Pedro Sánchez i que hauria de ruboritzar als qui ataquen el Tajo-Segura", ha dit el president. Mazón ha ressaltat que és la primera vegada que els regants i agricultors de la comunitat veïna es manifesten "amb tanta claredat i contundència" en defensa d'aquesta infraestructura.