Directes
Ara en la televisió
MERIDIÀ ZERO
Ara en la ràdio
LÍNIA DE FONS (reemissió)

El Consell llança una campanya en defensa del Tajo-Segura pocs dies abans de la manifestació d'Alacant

La reducció del cabal anual previst ha arribat acompanyada de crítiques des de l'àmbit polític

Imatge de la campanya en defensa del transvasament Tajo-Segura / GVA

El Consell ha llançat aquest dijous una campanya en defensa del transvasament Tajo-Segura i de la postura de l'executiu en defensa dels interessos de la Comunitat Valenciana. I ho fa a cinc dies de la manifestació convocada per al dimarts 17 de maig a Alacant, per a protestar contra les retallades en els cabals anuals previstos en el nou Pla Hidrològic del Tajo.

La convocatòria, que ha partit dels regants, ha esguitat també la política. I de fet, ha provocat crítiques des del PP a la posició del PSPV-PSOE en aquest conflicte. El PP ha acusat el PSOE de "desenterrar aquesta guerra de l'aigua sense cap mena de raó". Una acusació que el Consell rebutja completament.

En la campanya, el president del Consell, Ximo Puig, remarca la "postura clara" en defensa del transvasament. Puig parla d'evitar el partidisme i la confrontació, així com de defensar que els regants "tinguen l'aigua de qualitat que es mereixen". El Consell recorda que han presentat al·legacions "sensates i raonables en aquest procés" i conclou remarcant que "nosaltres defendrem sempre a la Comunitat Valenciana".

El Consell de l'Aigua va aprovar el passat 3 de maig un nou esborrany del Pla Hidrològic del Tajo, que comporta un increment del cabal ecològic de 6 metres cúbics per segon que passaria a 8,6 a partir del 2027. Una previsió que, segons estimacions de la Confederació Hidrogràfica del Segura (CHS), restarà 105 hectòmetres cúbics cada any. Els regants consideren que serà la sentència de mort per al camp del Baix Segura.