Directes
Ara en la televisió
ALTA TENSIÓ
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR
Podríem fer-ho millor: streaming

Ciutadans defensa en el Congrés la llei que no exigeix al funcionariat conéixer la llengua cooficial

Albert Rivera defensa que el coneixement de les llengües cooficials siga "un mèrit però mai una barrera".

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ahir durant un acte a Huelva / Julián Pérez

Ciutadans defensa aquest dimarts en el Ple del Congrés una proposició de llei en què planteja que el coneixement de les llengües cooficials no siga un requisit exigible a les persones que aspiren a un treball públic, sinó que es considere un mèrit.

Albert Rivera va denunciar la setmana passada que, en autonomies com ara la Comunitat Valenciana, Catalunya o les Balears, els governs autonòmics "han establit barreres lingüístiques per a discriminar els funcionaris". En la seua opinió, els aspirants a llocs públics "han de tindre dret a treballar en qualsevol lloc d'Espanya", i per això Ciutadans reclama que el coneixement de les llengües cooficials siga "un mèrit però mai una barrera".

La portaveu de l'executiva de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha demanat al PSOE que "no boicotege la tramitació de la proposició de llei". Segons ha dit, "no es tracta només de garantir la igualtat de tots els espanyols" en l'accés a la funció pública, sinó "d'assegurar la qualitat dels serveis públics" en les comunitats autònomes que tenen llengües cooficials. 

Valencià