Directes
Ara en la televisió
ATRAPA'M SI POTS
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR
Podríem fer-ho millor: streaming

El CIS dona una forta pujada a PSOE, PP i Vox i afona Unides Podem

L'enquesta, que estrena nova metodologia per a l'estimació de vot, es va fer just després de la crisi dels populars

Casado rep els aplaudiments del seu grup parlamentari instants abans d'abandonar el Congrés / Chema Moya (Efe)

El Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) dispara el PSOE, PP i Vox i afona les expectatives electorals d'Unides Podem, segons l'últim baròmetre del mes del març en el qual estrena nova metodologia per a l'estimació de vot.

L'enquesta es va fer en els primers deu dies de març i arreplega ja els ressons de la batalla interna en el PP entre la direcció de Pablo Casado i la presidenta de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, que acabà situant el gallec Alberto Núñez Feijóo com a nou referent del partit.

Segons el CIS el PSOE obtindria un 31,5 % dels vots –2,9 punts més que al febrer– i el PP un 23,8 % –2,5 punts més–, amb la qual cosa els socialistes augmentarien la distància amb els populars fins als 7,7 punts.

Vox es consolida fermament en el tercer lloc, amb el 16,3 %, un punt i mig més que en l'anterior enquesta, mentre que Unides Podem perd vora dos punts, i passa del 13,6 % de febrer, a l'11,8 de març. Ciutadans només aconsegueix un 3,2%, lluny del 5% que va aconseguir en les generals de 2019 i que va acabar amb la dimissió d'Albert Rivera.

L'enquesta atorga a la coalició Més País-Compromís un 2% en estimació de vot, mig punt menys que en l'anterior baròmetre.