Directes
Ara en la televisió
NYAS, COCA!
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Bonig demana una conferència de presidents on es prenguen mesures en acabar l'estat d'alarma

La presidenta del PP reclama que aquest òrgan puga prendre decisions a partir del pròxim 9 de maig

Bonig, en una imatge d'arxiu / Rober Solsona (Europa Press)

La presidenta del PP a la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, ha reclamat aquest dimarts al president de la Generalitat, Ximo Puig, que demane al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, una conferència de presidents "per a poder modificar la legislació que permeta a les comunitats autònomes, juntament amb els ajuntaments, adoptar mesures restrictives de drets si fora necessari una vegada s'alce l'estat d'alarma".

Segons ha defés en una reunió amb el Grup Popular a l'Ajuntament de Benicàssim, aquestes mesures han de ser de "cirurgia fina", perquè considera que no pot tornar a haver-hi un confinament de tots, sinó "concretament".

Bonig ha recordat que el 9 de maig acaba l'estat d'alarma i ha lamentat que no se sap què passarà "perquè això és un punyeter desastre de gestió del senyor Sánchez i del senyor Puig". Així, ha demanat a Puig que convoque una reunió, almenys amb els síndics dels grups parlamentaris, "perquè explique què pensa fer".

El president del govern espanyol va deixar clar que una vegada acabara l'estat d'alarma seria el Consell Interterritorial, on estan presents els responsables de Sanitat de totes les autonomies, el que prendria les decisions relacionades amb la pandèmia.