Directes
Ara en la televisió
UNA HABITACIÓ AMB VISTES

Sánchez marca el 9 de maig com el punt final de l'estat d'alarma

El president del govern anuncia que 25 milions d'espanyols estaran vacunats contra la Covid-19 la setmana del 19 de juliol.

Pedro Sánchez després de la reunió del Consell de Ministres, aquest dimarts al Palau de la Moncloa / Zipi (Efe)

El president del govern, Pedro Sánchez, ha assegurat que vol que el 9 de maig siga el "punt final" de l'estat d'alarma i que a partir de llavors, siga el Consell Interterritorial el que prenga les decisions. Així ho ha afirmat durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres en què ha explicat els passos de la vacuna a Espanya els pròxims mesos, en què espera que el ritme de vacunació porte a Espanya a tindre vacunada el 70 per cent de la població a final d'agost. Segons Sánchez, la vacunació marca "el principi de la fi de la pandèmia".

Sánchez ha anunciat que 25 milions d'espanyols estaran vacunats contra la Covid-19 en la setmana del 19 de juliol gràcies al fet que aquest segon semestre "veurem una acceleració del procés de vacunació". El pla és "vacunar sense descans" i, des d'abril s'incrementarà el ritme de vacunació i "cada mes es millorarà l'anterior".

Segons el calendari que ha desgranat el president, la setmana vinent seran més les persones vacunades amb la pauta completa que el nombre de persones que s'han contagiat. La setmana del 3 de maig seran 5 milions d'espanyols i la primera setmana de juny es proposen aconseguir els 10 milions de vacunats amb la pauta completa. La setmana del 14 de juny volen arribar als 15 milions de persones vacunades, per a aconseguir els 25 milions al juliol.

En aquest sentit, ha destacat els índexs de vacunació d'Espanya, on el 79,1% dels majors de 80 anys a Espanya ja han rebut la vacuna del coronavirus i el 90% dels majors que viuen en residències han rebut les dues dosis.

Calendari de vacunació / À Punt NTC

87 milions de vacunes contractades d'abril a desembre

Per abastar aquest objectiu, Sánchez ha dit que el govern espanyol té contractades 87 milions de dosis que ha de rebre entre el mes d'abril i el de desembre per a assegurar que qualsevol ciutadà puga ser vacunat en aquest període.

La reactivació de l'economia

D'altra banda, el líder de l'executiu ha indicat que el mercat laboral està reaccionant a la reactivació de l'economia gràcies a la vacunació. "Les dades encara estan lluny de l'activitat normal, però anem avançant", ha assenyalat Sánchez, qui ha ressaltat conéixer les xifres de l'atur, que descendeixen "al ritme més gran un mes de març des de l'any 2015".

A més, ha ressaltat que l'afiliació a la Seguretat Social ha sumat hui 70.790 treballadors respecte al mes de febrer, la qual cosa situa el total en 18.920.000 empleats", destaca Sánchez. També ha remarcat que la reactivació dels treballadors en ERTO s'accelera i "hui hi ha 114.000 persones més que han tornat als seus llocs de treball".