Directes
Ara en la televisió
CARTES EN JOC
Ara en la ràdio
TERRITORI SONOR (reemissió)

Baldoví, a Vox: “Si Franco no va eliminar el valencià, tampoc ho aconseguireu vosaltres”

El diputat de Compromís ha retret a la formació d’ultradreta que volen imposar la seua llengua “per just dret de conquesta”.

VÍDEO | Baldoví, a Vox: “Si Franco no va eliminar el valencià, tampoc ho aconseguireu vosaltres”

“Si Franco no va aconseguir eliminar el valencià, tampoc ho fareu vosaltres”. Així de contundent s’ha dirigit el diputat de Compromís, Joan Baldoví, cap a Vox després de presentar una iniciativa al Congrés que, segons el polític, evidencia que només els importa una llengua, la seua.

Els de Santiago Abascal han portat aquest dimarts al ple de la cambra una proposició no de llei en plena polèmica per la reforma de la llei Celaá, que entre les novetats suprimeix l'esment exprés al castellà com a llengua vehicular en l'educació. Ara, els de Vox demanen al govern espanyol que garantisca el dret de la ciutadania a estudiar "exclusivament" en castellà.

Davant de la presentació d’aquesta proposta, Baldoví ha retret a la formació d’ultradreta que volen imposar la seua llengua “per just dret de conquesta” i s’ha qüestionat si hi ha un sol xiquet que no sàpia parlar el castellà a Espanya.

“La seua llengua és superior a la meua? Mereix més respecte? Llavors per què volen que desaparega tot el que no siga castellà? Per què no ens respecten?”, ha preguntat el diputat a Vox, als qui s’ha referit com a “persones curtes de mira” i “colonialistes desfasats”.