Directes
Ara en la televisió
LA VIA VERDA

Amparo Marco, sobre la polèmica dels llibres LGTBI: "Tot l'equip de govern està cohesionat en aquest tema"

L'alcaldessa de Castelló de la Plana (PSOE) assegura que el seu silenci s'ha malinterpretat i es remet a la gestió i les declaracions de la regidora de l'àrea, Verònica Ruiz (Compromís)

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, intervé des de Madrid en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

L'alcaldessa de Castelló de la Plana i nova membre de l'executiva del PSOE, Amparo Marco, s'ha pronunciat en Les notícies del Matí sobre la polèmica suspensió judicial de l'entrega de llibres de temàtica LGTBI als centres de secundària de la ciutat. Marco ha volgut tancar la controvèrsia assegurant que "l'Ajuntament farà el que haja de fer per al compliment de la llei LGTBI" però sense confirmar si el consistori al·legarà o no en contra de la decisió judicial.

S'ha d'interpretar que sí de les seues paraules, ja que, segons ha explicat, ha delegat la gestió de la crisi en la regidora de Cultura, Feminisme i LGTBI de Compromís, Verònica Ruiz, a les declaracions de la qual s'ha remés. Cal recordar que Ruiz sí que s'ha pronunciat clarament a favor de recórrer contra la decisió judicial.

"Vaig quedar amb ella que en donara les explicacions. És la seua responsabilitat i té les competències delegades", ha explicat Marco, que ha volgut llevar ferro a un presumpte desacord amb la regidora i els socis de Compromís. Segons ha explicat, "tot l'equip de govern està cohesionat en aquest tema" i el seu silenci inicial s'ha malinterpretat perquè estava en l'executiva del PSOE i "per prudència" no podia pronunciar-se sobre la polèmica sense coneixement. Ara bé, marcant territori, ha aprofitat per a destacar la sensibilitat dels socialistes en aquesta qüestió: "No hi ha dubte que el PSOE és el partit que més ha permés avançat en qüestions d'igualtat i LGTBI", ha explicat.

El partit i el PSPV de Ximo Puig ixen més reforçats del Congrés de València

Marco ha atés la ràdio d'À Punt des de Madrid, on aquest dimarts arreplega el premi Innovablock que la Federació Espanyola de Municipis i Províncies ha atorgat al seu govern municipal com el més innovador d'Espanya. Però abans, aquest dilluns, també va participar en la primera executiva federal, de la qual és una de les quatre incorporacions valencianes. Coneixia el seu nomenament en el Congrés del PSOE d'aquest cap de setmana a Fira València, però s'assabentava amb retard, segons ha explicat, perquè tenia el telèfon en modus avió i no va poder atendre a temps la telefonada de la secretària general, Adriana Lastra.

Una anècdota personal per a una reunió dels socialistes en què, segons explica, el partit ha eixit més fort i unit, però també el PSPV. "Que s'haja decidit fer el Congrés a València és un reforçament als socialistes valencians i a la gestió de Ximo Puig, i també el fet que hi haja quatre persones en l'executiva".

De què s'ha parlat en la primera reunió del nou govern del partit socialista a Madrid? Segons Marco el president de l'executiu espanyol ha llançat una sèrie de missatges en la mateixa línia que en el Congrés, "reforçament a les autonomies de les polítiques del govern de l'Estat, socialdemocràcia i unitat de cara als pròxims comicis".