Científics xinesos crien peixos sense espina
Els biòlegs han trobat el gen que controla el desenvolupament de les espines i amb l'edició genètica han creat un peix més fàcil de menjar
Un equip de biòlegs xinesos ha aconseguit criar una nova varietat de carpa sense espines intramusculars, la qual cosa la fa més fàcil de menjar, segons recull l'agència oficial Xinhua. Els científics de l'Acadèmia de Ciències de Pesca ha emprat la tècnica d'edició genètica per a desenvolupar el projecte.
La carpa (Carassius carassius), un peix d'aigua dolça, és popular a la Xina perquè té una carn tendra, però les xicotetes espines intramusculars poden quedar-se enganxades a la gola fàcilment i dificulten la cria industrial.
El grup d'experts ha trobat el gen principal que controla el desenvolupament d'aquests ossos entre 1.600 candidats.
Ja en 2021, els científics van criar un grup de carpins que van aconseguir passar aquestes característiques genètiques a la següent generació.
"El projecte podria tindre un gran impacte en el consum futur de criatures aquàtiques"
Aquest projecte és un "gran avanç en l'augment de la qualitat de la família de les carpes", segons l'Acadèmia Xinesa de Ciències, i podria "tindre un gran impacte en el consum futur de criatures aquàtiques".
Més llegit
-
L'N-332, tallada en els dos sentits a Gandia, pel xoc d'una grua contra un pont, que haurà de ser demolit
-
À Punt oferix a la jutgessa els bruts de càmera de la dana i els entregarà quan els requerisquen
-
Dijous assolellat amb temperatures inusualment altes a l'interior
-
Quatre dies més de calor
-
Pedro Sánchez anuncia una llei per a baixar ràtios i hores lectives del professorat
-
Aena anuncia 1.154 milions per a ampliar l’edifici de la terminal i una nova via de rodament a l'aeroport d'Alacant-Elx