Les tendències del sector ceràmic, a debat a Castelló de la Plana
Un total de 350 experts del sector analitzen la situació crítica de la indústria i reptes com la descarbonització
Les tendències del sector ceràmic a debat. D'això es parla al congrés de tècnics ceràmics que aquest dijous i divendres es reuneixen a Castelló de la Plana. Els reptes més immediats, la descarbonització i la introducció de la intel·ligència artificial en el sector ceràmic.
Dibuixar un full de ruta és l'objectiu dels 350 tècnics ceràmics que analitzen el sector a Castelló de la Plana, han passat “moltes crisis, l’última sempre és la pitjor, i aquesta té mala pinta”, explica Juan José Montoro, president d’ATC. El sector té clar que “ha de ser competitiu i crear valor”, afig Montoro.
Un dels grans protagonistes és la descarbonització, ja que “Espanya s’està convertint en un país exportador d’hidrogen i els països exportadors gaudeixen de millors preus energètics”, diu Juan Arenal, de BP Espanya. També la intel·ligència artificial és un dels altres temes del congrés perquè “és capaç d’ajudar-nos en els ajustos de color, investigació, a l’hora de fer un pla de màrqueting...”, afirma Joaquín Luque, cap d’Orientacions de Digit-S.
A més, un dels objectius és el d’atraure talent exterior i fer que el que està ací es quede, per a evitar la temuda deslocalització. “Volem que el know how i el coneixement es queden ací”, recalca Montoro.
Objectius a curt termini per als quals el sector demana “aprofitar tots eixos recursos que fan que la companyia siga molt més competitiva”, i donar així al clúster del taulell una oportunitat de futur.
Més llegit
-
S'entrega l'autor del tiroteig d'Alfafar
-
Commoció a Calp per la mort d'un bebé de 20 dies atropellat per un cotxe aparcat que s'ha esgolat carrer avall
-
Dos accidents i una avaria mantenen retencions quilomètriques de l'A-7 fins a mitjan matí
-
El València, golejat, no compareix al Johan
-
Sueca torna a convertir-se hui en l'epicentre de la gastronomia en el 64é Concurs Internacional de Paella Valenciana
-
Sabor Amar Paellas, de Quito, millor paella del món en el concurs internacional de Sueca