El sector agrari reactiva les protestes amb talls a la frontera francesa
Coincidint amb els comicis europeus de diumenge, els llauradors reclamen més control a les importacions i reduccions fiscals per a la producció d'aliments
Les protestes del sector agrari es reactiven. Encara que sense el suport de les principals organitzacions, els llauradors volen bloquejar els passos fronterers amb França amb la intenció d’evidenciar la falta de polítiques per a traure el camp de la crisi que travessa. De fet, el Servei Català de Trànsit ha confirmat el tall de l'autopista AP-7, una de les principals vies que connecten Catalunya amb el país veí, perquè l'han ocupada els llauradors, i el bloqueig de la frontera de la Jonquera, així com la de Canfranc. La data d'esta nova protesta agrària no és aleatòria. El sector vol tornar a fer soroll en la mateixa setmana de les eleccions europees, convocades per a este diumenge.
Durant 24 hores, des de les deu d'este matí de dilluns els llauradors tenen previst tallar huit punts de la frontera amb França. És una acció coordinada per plataformes independents, sorgides arran de les tractorades de principi d'any. En resposta a esta convocatòria, es preveu que centenars d'agricultors es concentren en eixos huit punts del pas fronterer, entre ells mig centenar de representants valencians del sector de les comarques del nord.
L'AP-7 està tallada a l'altura de l'eixida tres, a la localitat de Llers (Girona), i la frontera de la Jonquera i el pas de Canfranc estan també bloquejats pels manifestants, que han arribat fins allà amb una marxa lenta de tractors.
Estes plataformes, com Revolta Pagesa, han manifestat que, davant la convocatòria de les europees diumenge, les seues accions pretenen reclamar més control als productes importats, prioritat a les produccions locals i reduccions fiscals per a la producció d'aliments, entre altres.
Els agricultors de diferents punts d'Espanya pretenen tallar, a peu i amb tractors, la frontera a Irun-Biriatu, al País Basc espanyol i francés; a Canfranc i a Sallent de Gállego, a Aragó; i a Bossòst, la Seu d'Urgell, Puigcerdà, Coll d'Ares i la Jonquera, a Catalunya.
A més, des de l’altre costat de la frontera, comptaran amb el suport de sindicats agrícoles francesos. Ara bé, les principals organitzacions agràries, com Asaja, Coag o la Unió d’Unions, no secunden la protesta.
Més llegit
-
Estos són els dotze festius autonòmics del calendari laboral del 2026
-
À Punt estrena l’exitosa sèrie britànica ‘Doc Martin’, una comèdia diària per a les vesprades d’estiu
-
Moren tres banyistes a les platges de Gandia, Dénia i Benissa
-
Almussafes registra un sisme de magnitud 2,7 i Silla dos més, de magnitud 2,1 i 1,9, respectivament
-
Les farmàcies estudien fer vaga pels impagaments: "Hem de demanar préstecs per a sufragar la despesa de la Seguretat Social"
-
Laura Morell, sobre la llei Bolaños: “La reforma només pretén el control des de dins del poder judicial”
Més vist
-
Informe | La Laboral de Xest
-
30.06.2025 | A la fresca
-
29.06.2025 | Entrada de Moros i Cristians de Benissa | Primera part
-
29.06.2025 | Entrada moros i cristians de Benissa | Segona Part
-
La Universitat Laboral de Cheste, ciutat educativa de primer nivell
-
Carles Alberola recorda la Universitat Laboral de Cheste: “Era un paradís”
Més escoltat
-
30.06.2025 | Línia de fons
-
30.06.2025 | Luís Fernández, VIELCA INGENIERÍA
-
27.06.2025 | L'estiu 'A la fresca' amb Eduard Forés i Maria Fuster
-
30.06.2025 | 90 minuts
-
30.06.2025 | “Fil d’Irene”, el calvari de les dones migrants llatinoamericanes que busquen una nova vida als Estats Units
-
30.06.2025 | A poqueta nit | Primera Part