Una trentena de xefs amb estreles Michelin seguen arròs a l’Albufera
Els professionals de la cuina han conegut la cultura que envolta el cereal
Trenta-un xefs, que acumulen entre ells fins a 51 estreles Michelin, han participat aquest dilluns, corbella en mà, en una sega simbòlica d'arròs als camps l'Albufera de València. Convidats per la Denominació d'Origen Arròs de València, han canviat fogons per corbelles i han ficat els peus al fang per a conéixer un poc més com s'extrau el cereal, els seus secrets i les seues possibilitats, tal com ha explicat a À Punt el seu gerent, Santos Ruiz. “Els acompanyen els llauradors que han treballat ací generació rere generació”, ha apuntat Ruiz.
Abillats de segadors, els reconeguts cuiners s’han preparat a ritme de cant de batre per a conéixer la sega de l'arròs i els paisatges. Amb les instruccions dels experimentats segadors, han descobert com segar el cereal i han obert la seua ment a experiències noves.
“Em pareix fantàstic”, ha assegurat Begoña Rodrigo, del restaurant La Salita. “És impresionant”, ha coincidit a dir Elene Arzak, del restaurant Arzak. Per a Jordi Roca, del Celler de Can Roca, “així s’aprén a valorar al sector”. Quique Dacosta, xef amb tres estreles Michelin, ha assegurat que “des d’una perspectiva innovadora i avantguardista que tenen els xefs, es dimensionaran els resultats, sempre amb l’ADN valencià, que per a mi és fonamental”.
L'experiència ha acabat amb la recollida de les garbes per fer una batuda enmig dels arrossars.
Més llegit
-
Detingut un home de 90 anys per matar la dona de 86 a Astúries
-
Un pacient de La Fe complix deu anys amb un cor mecànic, el cas més longeu d'Espanya
-
Almussafes registra un sisme de magnitud 2,7 i Silla dos més, de magnitud 2,1 i 1,9, respectivament
-
Juny deixa vora trenta morts a la Comunitat Valenciana per causes atribuïbles a la calor
-
Tanquen les platges de Daimús, Xeraco i Tavernes de la Valldigna per un bacteri i una a Orihuela per contaminació residual
-
Estos són els dotze festius autonòmics del calendari laboral del 2026