Una trentena de xefs amb estreles Michelin seguen arròs a l’Albufera
Els professionals de la cuina han conegut la cultura que envolta el cereal
Trenta-un xefs, que acumulen entre ells fins a 51 estreles Michelin, han participat aquest dilluns, corbella en mà, en una sega simbòlica d'arròs als camps l'Albufera de València. Convidats per la Denominació d'Origen Arròs de València, han canviat fogons per corbelles i han ficat els peus al fang per a conéixer un poc més com s'extrau el cereal, els seus secrets i les seues possibilitats, tal com ha explicat a À Punt el seu gerent, Santos Ruiz. “Els acompanyen els llauradors que han treballat ací generació rere generació”, ha apuntat Ruiz.
Abillats de segadors, els reconeguts cuiners s’han preparat a ritme de cant de batre per a conéixer la sega de l'arròs i els paisatges. Amb les instruccions dels experimentats segadors, han descobert com segar el cereal i han obert la seua ment a experiències noves.
“Em pareix fantàstic”, ha assegurat Begoña Rodrigo, del restaurant La Salita. “És impresionant”, ha coincidit a dir Elene Arzak, del restaurant Arzak. Per a Jordi Roca, del Celler de Can Roca, “així s’aprén a valorar al sector”. Quique Dacosta, xef amb tres estreles Michelin, ha assegurat que “des d’una perspectiva innovadora i avantguardista que tenen els xefs, es dimensionaran els resultats, sempre amb l’ADN valencià, que per a mi és fonamental”.
L'experiència ha acabat amb la recollida de les garbes per fer una batuda enmig dels arrossars.
Més llegit
-
L'ADN confirma que el cos trobat a Manises és el de Javier, un dels tres desapareguts de la dana
-
Dos associacions de víctimes de la dana i artistes valencians alcen la veu en “Lladres de sobretaula”
-
Llibertat VCF presenta una proposta per a reformar i ampliar Mestalla
-
La Comunitat Valenciana suma 37.400 ocupats a l'estiu i marca rècord, però l'atur repunta en 11.500 persones
-
Noves imatges del robatori al Louvre: així va ser la fugida dels lladres
-
Retencions considerables a l’A-70 per dos accidents a Alacant i congestió als accessos de València