El sector audiovisual homenatjarà l’actor Juli Mira en Cinema Jove
Un col·loqui amb familiars i companys donarà pas a la projecció d’una pel·lícula clau de la trajectòria de l’alcoià
L’actor Juli Mira, que va morir al gener, rebrà l’homenatge del sector audiovisual dins del festival Cinema Jove. Serà en un acte que promouen l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual i l'Institut Valencià de Cultura-IVC, amb la col·laboració de l'Associació d'Actors i Actrius Professionals Valencians, el Col·lectiu de Professionals del Doblatge i À Punt el 22 de juny. Des d’estes institucions i agrupacions coincideixen a assenyalar que l’actor alcoià va ser una figura clau en la història de l’audiovisual espanyol.
“Al llarg de la seua trajectòria professional ha interpretat papers tant secundaris com protagonistes en nombroses sèries, pel·lícules i obres teatrals”, apunta l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual. “Juli Mira és un professional reconegut en tots els camps de la interpretació inclòs el doblatge, sent una veu inconfusible en el món del cinema i la televisió”, afigen.
L’actor va ser també Premi d'Honor de l'Audiovisual Valencià el 2019 i, entre les seues interpretacions cinematogràfiques destaca el seu paper en Gràcies per la propina (1996), de Francesc Bellmunt; L’illa de l’holandés (2000), de Sigfrid Monleón; o Ens veiem demà (2009), de Xavier Berraondo, entre moltes altres.
D'altra banda, l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual destaca que, entre els grans personatges que ha interpretat per a la televisió, Juli Mira és especialment recordat per papers com el de Vicente Blasco Ibáñez en Cartas de Sorolla, produïda per Canal 9 (2006).
Tampoc va passar desapercebuda la seua actuació en la sèrie Desenterrats de Xavi Cortés, que va emetre À Punt fa un parell d’anys.
Ha sigut una inspiració per a generacions d'actors i cineastes
"Juli Mira ha sigut una inspiració per a generacions d'actors i cineastes. La seua habilitat per a donar vida a personatges complexos i el seu compromís amb la cultura valenciana són dignes d'un homenatge com este”, exposava Teresa Cebrián, presidenta de l'Acadèmia Valenciana de l'Audiovisual.
L’homenatge consistirà en un col·loqui a càrrec de Vicent Tamarit, director, guionista i productor de cinema i TV, en el qual participaran la filla de l’actor alcoià, Ariadna Mira, l'actor de doblatge Rafa Contreras, el productor Pep Ferrandiz i l'actriu Cristina Perales.
Amb este col·loqui, a través de les veus de la seua família, amistats i companys de professió, es valorarà la trajectòria tant personal com professional d'esta figura tan rellevant de l'audiovisual valencià.
Després de la conversa, prevista a les 17:00 hores del 22 de juny a la Filmoteca de València, es projectarà la pel·lícula Héctor: el estigma del miedo, un drama rural de terror psicològic, dirigit per Carlos Pérez Ferré, que va esdevindre una obra clau en la carrera de l’actor.
Més llegit
-
Educació publica 14.261 llocs vacants que s'oferiran en el pròxim procés d'adjudicació de places docents
-
Moren un home de 52 anys i una dona de 53 per colps de calor a la Comunitat Valenciana
-
Detingut a Ontinyent el principal sospitós de la desaparició d'un empresari de Bocairent
-
Mor un turista de 65 anys a la platja de Pinedo
-
La valenciana Rebeca Torró, nova secretària d'Organització del PSOE
-
L'autovia Torrent-València reobri al trànsit després de reconstruir el pont esfondrat el 29-O
Més vist
Més escoltat
-
03.07.2025 | Línia de fons
-
02.07.2025 | Línia de fons
-
3 de juliol - Un accident de metro causa la mort de desenes de persones a València (2006)
-
02.07.2025 | Estar de moda | La moda oblidada
-
03.07.2025 | Obrim Meló amb Baovan i Hundred: els que ara triomfen també la van pifiar
-
04.07.2025 | Les notícies del migdia