Quines són les tendències gastronòmiques d’enguany?
Xefs valencians destaquen en unes jornades d’Alacant la cuina de quilòmetre zero
Cinc estreles Michelin han fet este dilluns al matí un dinar solidari a Alacant per tal de recaptar fons per a una ONG. Però no és l’única cita gastronòmica que s’ha viscut hui a la ciutat, ja que allí s’han pogut conéixer quines són les tendències d’enguany.
Un centenar de comensals han gaudit del dinar elaborat per les mans de cinc estreles Michelin i deu sols Repsol. Xefs que han aportat la seua experiència amb l'objectiu de recaptar fons per a l'ONG Alacant Gastronòmica Solidària. De manera quasi simultània al MARQ s'han celebrat les jornades "Tendències gastronòmiques del 2024", on també han assistit estreles Michelin de la Comunitat Valenciana i on s'ha destacat la cuina de quilòmetre zero.
“Els ingredients predominants en les nostres propostes han d’estar arrelats en la proximitat i han de generar un impacte positiu en els nostres voltants. M’agradaria pensar que és més una necessitat que una tendència”, assegura el xef de Barx Ricard Camarena.
Els millors davantals destaquen que el rebost de les comarques valencianes és un tresor, amb productes de mar com els eriçons o de terra com l'arròs. Els cuiners busquen l'equilibri per a trobar plats saludables i sostenibles, un objectiu que també busquen els que ens visiten, actualment el 25 % dels turistes ho fan per raons gastronòmiques.
Més llegit
-
MINUT A MINUT | Tota la informació actualitzada del sorteig extraordinari de la Loteria de Nadal
-
Génova aprova una gestora en el PP valencià presidida per Pérez Llorca i amb Carlos Gil en la secretaria general
-
Mislata, Alaquàs i València pessiguen 600.000 euros del primer quart: 78477
-
La província d'Alacant, la més beneficiada pels 47,3 milions de la loteria de Nadal que arriben a municipis valencians
-
La grossa passa de llarg de la Comunitat Valenciana
-
Un quart premi deixa una allau de vora 28 milions a la Marina
Més vist
Més escoltat
-
21.12.2025 | Les notícies de migdia cap de setmana
-
21.12.2025 | Els últims 90 minuts
-
20.12.2025 | Punt a punt | Segona Part
-
21.12.2025 | Punt a punt | Segona Part
-
21.12.2025 | Fora de cobertura T2
-
22.12.2025 | "El Gastroturista", amb Vicent Gil | Casa Quitín: un segle d’història i esmorzars de llegenda