LeFou de Sagunt guanya la sisena edició del Concurs Nacional de Coca d’Oliva
Completen el pòdium els restaurants Dénia a la Sal, a Dénia, i Nac, a Ontinyent
Oliva s'ha convertit este dilluns de matí en l'epicentre de la creativitat culinària. Hui s'hi celebra la sisena edició del Concurs Nacional de Coca Ciutat d'Oliva, on 22 professionals han competit per fer la millor coca, tot per a potenciar i fer valdre un dels plats típics valencians.
D'Oliva, Pego, la Pobla de Farnals, Xeraco, Ontinyent i així fins a 22 restaurants han competit per fer la millor coca, però només un podia ser el guanyador. Finalment, ha sigut la coca de sofregit de tomata i taronja, amb escabetx de tonyina del restaurant LeFou de Sagunt (Camp de Morvedre) la que ha conquerit el paladar del jurat, conformat per xefs amb estrella Michelin.
En segon lloc ha quedat la proposta del restaurant Dénia a la Sal, de la capital de la Marina Alta, i la tercera posició ha sigut per Nac, a Ontinyent (Vall d’Albaida).
Així mateix, el grup Raset, també de Dénia, ha aconseguit el guardó a la coca més creativa, mentre que Sequial 20, de Sueca (Ribera Baixa), s’ha alçat amb el premi a la millor coca de producte.
Durant tot el matí s'han pogut veure propostes molt bones i ben variades que comparteixen massa, però que porten els ingredients a gust dels restauradors i en funció de la seua creativitat.
Així, Ferrán Giró, del restaurant Arrels de Gata de Gorgos (Marina Alta), ha explicat, en declaracions als informatius d’À Punt, que la seua proposta d’enguany és tradicional, però amb fusionada amb tècniques de cuina japonesa. Per la seua banda, Natàlia Piera, del restaurant La Solera de Pego, presenta la seua recepta: ceba sofregida, albergina a la flama i tot coronat amb uns trossets de bonítol.
Enguany este concurs ha traspassat les nostres fronteres i es poden trobar propostes tan exòtiques com la de Sara Lima, participant del Brasil, que presenta una recepta similar a la coca per oferir sabors brasilers combinats amb productes locals valencians.
Estes coques han passat pels paladars més exigents. Entre ells el de Miquel Font, organitzador del concurs, que assegura que el certamen té un jurat de luxe amb la presidenta Carolina Álvarez, xef d’un restaurant de Quique Dacosta amb dos estreles Michelin. També hi participen xefs dels restaurants Casa Pepa d’Ondara (Marina Alta), Cal Paradís de la Vall d’Alba (Plana Alta) i Fierro de València, tots amb una estrela atorgada per la prestigiosa guia de viatges.
Més llegit
-
Estos són els radars que més multes posen a la Comunitat Valenciana
-
El granís arrasa 5.000 hectàrees de cítrics i deixa pèrdues superiors als 22 milions només a la Plana Baixa
-
La Guàrdia Civil carrega contra un grup de joves d'origen marroquí en la quarta nit d'aldarulls a Torre Pacheco
-
Un detingut a Guipúscoa per la implicació en l'agressió a un home a Torre Pachecho
-
Detenen un home a Antella per la mort de nou cadells de podenc valencià
-
El PAI del Grau preveu més de 3.200 vivendes i 160.000 m² de zones verdes entre l'avinguda de França i l'Albereda de València
Més vist
-
14.07.2025 | Terra de Festes
-
El consell de la prestigiosa oncòloga Anna Lluch per als malalts de càncer
-
14.07.2025 | Informatiu migdia
-
14.07.2025 | A la fresca
-
13.07.2025 | Informatiu migdia | Esports
-
15.07.2025 | Entrevista LNM Maria Diago, degana del Col·legi Oficial de Biòlegs de la Comunitat Valenciana
Més escoltat
-
14.07.2025 | 90 minuts
-
14.07.2025 | Queda’t amb El GastroTurista | El Restaurant Lar Gallego
-
14.07.2025 | Nova edició de l’Expedició Juvenil Cavanilles per la comarca de la Serrania
-
13.07.2025 | Les notícies de migdia cap de setmana
-
13.07.2025 | Fora de cobertura
-
14 de juliol – Presa de la Bastilla a París: comença la Revolució (1789)