Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES MIGDIA
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MIGDIA

LeFou de Sagunt guanya la sisena edició del Concurs Nacional de Coca d’Oliva

Completen el pòdium els restaurants Dénia a la Sal, a Dénia, i Nac, a Ontinyent

Coca guanyadora del Concurs Nacional de Coques d'Oliva, del restaurant LeFou, a Sagunt / À Punt NTC

Oliva s'ha convertit este dilluns de matí en l'epicentre de la creativitat culinària. Hui s'hi celebra la sisena edició del Concurs Nacional de Coca Ciutat d'Oliva, on 22 professionals han competit per fer la millor coca, tot per a potenciar i fer valdre un dels plats típics valencians.   

D'Oliva, Pego, la Pobla de Farnals, Xeraco, Ontinyent i així fins a 22 restaurants han competit per fer la millor coca, però només un podia ser el guanyador. Finalment, ha sigut la coca de sofregit de tomata i taronja, amb escabetx de tonyina del restaurant LeFou de Sagunt (Camp de Morvedre) la que ha conquerit el paladar del jurat, conformat per xefs amb estrella Michelin.

En segon lloc ha quedat la proposta del restaurant Dénia a la Sal, de la capital de la Marina Alta, i la tercera posició ha sigut per Nac, a Ontinyent (Vall d’Albaida).

Així mateix, el grup Raset, també de Dénia, ha aconseguit el guardó a la coca més creativa, mentre que Sequial 20, de Sueca (Ribera Baixa), s’ha alçat amb el premi a la millor coca de producte.

Durant tot el matí s'han pogut veure propostes molt bones i ben variades que comparteixen massa, però que porten els ingredients a gust dels restauradors i en funció de la seua creativitat. 

Així, Ferrán Giró, del restaurant Arrels de Gata de Gorgos (Marina Alta), ha explicat, en declaracions als informatius d’À Punt, que la seua proposta d’enguany és tradicional, però amb fusionada amb tècniques de cuina japonesa. Per la seua banda, Natàlia Piera, del restaurant La Solera de Pego, presenta la seua recepta: ceba sofregida, albergina a la flama i tot coronat amb uns trossets de bonítol. 

Enguany este concurs ha traspassat les nostres fronteres i es poden trobar propostes tan exòtiques com la de Sara Lima, participant del Brasil, que presenta una recepta similar a la coca per oferir sabors brasilers combinats amb productes locals valencians. 

Estes coques han passat pels paladars més exigents. Entre ells el de Miquel Font, organitzador del concurs, que assegura que el certamen té un jurat de luxe amb la presidenta Carolina Álvarez, xef d’un restaurant de Quique Dacosta amb dos estreles Michelin. També hi participen xefs dels restaurants Casa Pepa d’Ondara (Marina Alta), Cal Paradís de la Vall d’Alba (Plana Alta) i Fierro de València, tots amb una estrela atorgada per la prestigiosa guia de viatges. 

També et pot interessar