Directes
Ara en la televisió
TRES DE CASA
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

L’uniforme de la fira ARCO porta segell valencià i canvia de color

El dissenyador Javier Aparici ha patentat un sistema que fa que, amb el fregament de la pell, el teixit passe del blanc al blau verdós

Uniformes dissenyats pel valencià Javier Aparici per al personal d'Arco / À Punt NTC

Javier Aparici, dissenyador valencià establit a Londres, s'ha encarregat d'uniformar a tot l'equip humà que du la Fira d'Art Contemporani ARCO de Madrid. Habitual de la passarel·la londinenca, la proposta és de tall unisex, elaborada a Toledo i feta amb un teixit innovador, fins al punt que el color de la roba va canviant gràcies a una tècnica que ha patentat. 

En el gabinet de curiositats i extravagàncies que pot arribar a ser ARCO, aquesta volta la peça artística és un uniforme. I cada peça du cent hores de treball a l'esquena. Es tracta d’un disseny en blanc que es transforma amb el dia a dia perquè li han implementat una tècnica especial que fa que el teixit canvie de color.

Per mèrits propis, Aparici, creador de la firma So Human, s'ha fet responsable exclusiu de la comanda de la indumentària oficial per al personal de la fira. I com a creador acostumat a passarel·les com les de Londres, aquest encàrrec té una paternitat basada en la investigació com a firma sostenible. El dissenyador ha explicat en declaracions en À Punt que ha patentat un sistema anomenat Artibe que implementa unes càpsules en la tela que amb el fregament de la pell van canviant el color perquè porta una mena de tinta que va transformant el teixit i fent que passe del blanc al blau verdós caribeny. “És un vestit dins de cent vestits diferents”, afirma.

Art