Directes
Ara en la televisió
LA VIA VERDA

La indústria musical valenciana demana més aforament i públic dempeus en concerts

Les principals associacions del sector se senten "maltractades" respecte de la resta dels sectors productius en la desescalada i han sol·licitat una reunió urgent amb la consellera de Sanitat

Concert d'Antonio Orozco en el festival Mar de Sons de Benicàssim el mes d'agost passat / Mar de Sons
08 de setembre 2021 - 12:32

La indústria musical valenciana ha reivindicat que ja es podrien ampliar els aforaments dels recintes per a concerts, amb públic dempeus, certificat de vacunació i "totes les mesures preventives necessàries", com ja fa "la majoria dels països europeus" i altres sectors productius valencians i espanyols.

Les principals associacions professionals del sector han assenyalat en un comunicat conjunt que se senten "maltractades" respecte de la resta dels sectors productius en la desescalada i han sol·licitat una reunió urgent amb la consellera de Sanitat, Ana Barceló, per a tractar "avanços" que permeten garantir la "supervivència" d'aquest sector.

Segons expliquen, les empreses musicals han sigut de les que més han patit les conseqüències de la crisi del coronavirus, i encara que al maig es va crear una taula de treball per a treballar en la desescalada, aquesta va quedar "paralitzada" al juny. Així, han hagut de "mantindre les mateixes restriccions durant la temporada alta de concerts, que han dificultat fins a l'extrem la viabilitat" de la seua activitat.

Afirmen que amb la gran evolució del procés de vacunació, i atés que aquest sector "no ha registrat contagis des de l'inici de la pandèmia", no comprenen que no es puguen aplicar "mesures més flexibles" en la desescalada, com sí que s'estan aplicant "en altres sectors".

"La música en directe viu estigmatitzada, penalitzada i abocada a una situació d'incertesa que dura ja més d'un any i que ha provocat una caiguda del consum cultural de més del 40%. La seua facturació anual ha caigut un 80% per la pandèmia."

En el comunicat afirmen que la música en directe "viu estigmatitzada, penalitzada i abocada a una situació d'incertesa que dura ja més d'un any i que ha provocat una caiguda del consum cultural de més del 40%", a pesar que genera diversos centenars de milions a l'any d'ingressos directes i milers de llocs de treball, i la seua facturació anual ha caigut un 80% per la pandèmia.

Per això, l'Associació de Promotors Musicals (MusicaProCV), l'Associació de Festivals de Format Mitjà (Promfest), la Federació d'Oci i Turisme (Fotur) i la Federació Valenciana de la Indústria Musical (Fevim) demanen aquest dimecres que Sanitat reprenga la taula de treball per a consensuar pautes de desescalada.