Delícies de gatxamiga, el reclam del Pinós perquè no es perda un dels plats més típics
Un taller impartit per grans coneixedores de la recepta pretén donar-la a conéixer i que l'elaboració perdure entre les noves generacions
La cuina tradicional dels pobles és un tresor que la Comunitat Valenciana no es pot permetre el luxe de perdre. Amb això ben present, un grup d'expertes cuineres del Pinós (Vinalopó Mitjà) dirigeixen tallers gastronòmics perquè la resta de la població i dels municipis del voltant coneguen els plats típics de la zona.
Entre aquests hi ha la gatxamiga blana, menjar típic de llauradors, feta a base d'alls, nyora, tomaca seca i farina. Però el món gastronòmic també evoluciona i sorgeixen noves versions. Amb creïlla i ceba o amb pernil en forma de mandonguilla es converteix en un mos deliciós.
Aquesta iniciativa naix per a assegurar-se que les noves generacions coneguen la cuina autòctona.
Més llegit
-
El gran sopar de la nit de Nadal: una tradició castellana que va arribar amb la televisió
-
Les pensions mínimes pujaran més d’un 7% en 2026 i les no contributives i l’IMV augmentaran un 11,4%
-
La Generalitat reforça el transport públic durant Nadal
-
Un àlbum de cromos immortalitza les falles del 2025
-
El Conqueridor s'enfrontarà al Melilla en els quarts de Copa del Rei
-
El Nadal més car de la història: els productes típics de la taula es disparen un 10% en menys d'un mes