Delícies de gatxamiga, el reclam del Pinós perquè no es perda un dels plats més típics
Un taller impartit per grans coneixedores de la recepta pretén donar-la a conéixer i que l'elaboració perdure entre les noves generacions
La cuina tradicional dels pobles és un tresor que la Comunitat Valenciana no es pot permetre el luxe de perdre. Amb això ben present, un grup d'expertes cuineres del Pinós (Vinalopó Mitjà) dirigeixen tallers gastronòmics perquè la resta de la població i dels municipis del voltant coneguen els plats típics de la zona.
Entre aquests hi ha la gatxamiga blana, menjar típic de llauradors, feta a base d'alls, nyora, tomaca seca i farina. Però el món gastronòmic també evoluciona i sorgeixen noves versions. Amb creïlla i ceba o amb pernil en forma de mandonguilla es converteix en un mos deliciós.
Aquesta iniciativa naix per a assegurar-se que les noves generacions coneguen la cuina autòctona.
Més llegit
-
Una nova avaria elèctrica a l’estació València Sud causa retards en les línies L1, L2 i L7
-
L'alcaldessa de València: "Farem una ordenança de neteja molt dura, amb sancions de fins a 3.000 euros"
-
Luiz Júnior condemna el Villarreal a Londres
-
Investiguen una dona per haver provocat, presumptament, un incendi a Onda
-
La jutgessa de la dana amplia la investigacio sis mesos més
-
RTVE informa que la decisió del consell d'administració no impedix la celebració del Benidorm Fest
Més vist
Més escoltat
-
17.09.25 | Amunt i avall | Segona Part
-
17.09.2025 | Les notícies del migdia
-
17.09.2025 | Cadena de valor T8 | L'ocupació a Espanya
-
16.09.2025 | Alberto Baño i Pilu Fontan presenten la comèdia ‘Canviarem bolquers segons el BOE’
-
17.09.2025 | Les notícies del matí
-
17.09.2025 | “Memòries i patrimonis personals” un projecte per recuperar béns afectats per la DANA