Delícies de gatxamiga, el reclam del Pinós perquè no es perda un dels plats més típics
Un taller impartit per grans coneixedores de la recepta pretén donar-la a conéixer i que l'elaboració perdure entre les noves generacions
La cuina tradicional dels pobles és un tresor que la Comunitat Valenciana no es pot permetre el luxe de perdre. Amb això ben present, un grup d'expertes cuineres del Pinós (Vinalopó Mitjà) dirigeixen tallers gastronòmics perquè la resta de la població i dels municipis del voltant coneguen els plats típics de la zona.
Entre aquests hi ha la gatxamiga blana, menjar típic de llauradors, feta a base d'alls, nyora, tomaca seca i farina. Però el món gastronòmic també evoluciona i sorgeixen noves versions. Amb creïlla i ceba o amb pernil en forma de mandonguilla es converteix en un mos deliciós.
Aquesta iniciativa naix per a assegurar-se que les noves generacions coneguen la cuina autòctona.
Més llegit
-
Les farmàcies estudien fer vaga pels impagaments: "Hem de demanar préstecs per a sufragar la despesa de la Seguretat Social"
-
À Punt estrena l’exitosa sèrie britànica ‘Doc Martin’, una comèdia diària per a les vesprades d’estiu
-
Qui, quant i com acollir-se a les noves tarifes del transport públic que entren en vigor este dimarts?
-
Els senyals de trànsit s'adapten als nous temps
-
Dissabte tràgic a les carreteres: quatre morts i quinze ferits en quatre accidents
-
L’alcaldessa de València, María José Catalá, celebra l’inici d’unes obres “transformadores” en Pérez Galdós i Giorgeta