La cuina valenciana reivindica la mandonguilla d’abadejo en el Dia Internacional de la Croqueta
Versionada en milers de receptes, s’ha convertit en la reina de les tapes
Per a tot hi ha un dia internacional i hui no podia ser menys. Aquest dimarts, 16 de gener, és el dia mundial dedicat a les croquetes, una recepta d’origen francés, amb una recepta amb moltíssimes versions arreu del món, tot i que molta gent reivindica una alternativa més valenciana: la mandonguilla d’abadejo.
El que va començar com un plat per a aprofitar les sobres en la cuina de casa, s’ha transformat en un producte per a gormands, amb una carta de sabors infinita. Ara és molt exclusiva i cara, la reina de les tapes, amb permís de la truita de creïlla, que s’ha consolidat al llarg de les generacions.
En molts establiments de restauració, la mandonguilla d’abadejo ha evolucionat per a aconseguir la perfecció, si bé el procediment és molt senzill. Ara toca buscar-li el dia a aquest clàssic de la cuina valenciana perquè puga competir contra la clàssica croqueta.
Més llegit
-
Troben a quatre metres de profunditat el cadàver de l’home de 35 anys desaparegut al Túria
-
La Generalitat llança noves ajudes per als vehicles sinistrats en la dana
-
Sánchez descarta un avançament electoral i desafia el PP i Vox a presentar una moció de censura
-
Investiguen la troballa d'un home mort a la V-30 de València
-
Smoking Souls diu adeu als escenaris a Pego, on tot va començar: "Buscàvem disfrutar moltíssim del que més ens agrada, la música"
-
Els bombers busquen un home desaparegut mentre prenia el bany al Túria, entre Manises i Paterna