Directes
Ara en la televisió
ALTA TENSIÓ

La cuina valenciana reivindica la mandonguilla d’abadejo en el Dia Internacional de la Croqueta

Versionada en milers de receptes, s’ha convertit en la reina de les tapes 

Imatge d'unes croquetes / À Punt NTC

Per a tot hi ha un dia internacional i hui no podia ser menys. Aquest dimarts, 16 de gener, és el dia mundial dedicat a les croquetes, una recepta d’origen francés, amb una recepta amb moltíssimes versions arreu del món, tot i que molta gent reivindica una alternativa més valenciana: la mandonguilla d’abadejo. 

El que va començar com un plat per a aprofitar les sobres en la cuina de casa, s’ha transformat en un producte per a gormands, amb una carta de sabors infinita. Ara és molt exclusiva i cara, la reina de les tapes, amb permís de la truita de creïlla, que s’ha consolidat al llarg de les generacions. 

En molts establiments de restauració, la mandonguilla d’abadejo ha evolucionat per a aconseguir la perfecció, si bé el procediment és molt senzill. Ara toca buscar-li el dia a aquest clàssic de la cuina valenciana perquè puga competir contra la clàssica croqueta.

Cuina Recepta