La cuina valenciana reivindica la mandonguilla d’abadejo en el Dia Internacional de la Croqueta
Versionada en milers de receptes, s’ha convertit en la reina de les tapes
Per a tot hi ha un dia internacional i hui no podia ser menys. Aquest dimarts, 16 de gener, és el dia mundial dedicat a les croquetes, una recepta d’origen francés, amb una recepta amb moltíssimes versions arreu del món, tot i que molta gent reivindica una alternativa més valenciana: la mandonguilla d’abadejo.
El que va començar com un plat per a aprofitar les sobres en la cuina de casa, s’ha transformat en un producte per a gormands, amb una carta de sabors infinita. Ara és molt exclusiva i cara, la reina de les tapes, amb permís de la truita de creïlla, que s’ha consolidat al llarg de les generacions.
En molts establiments de restauració, la mandonguilla d’abadejo ha evolucionat per a aconseguir la perfecció, si bé el procediment és molt senzill. Ara toca buscar-li el dia a aquest clàssic de la cuina valenciana perquè puga competir contra la clàssica croqueta.
Més llegit
-
L'ADN confirma que el cos trobat a Manises és el de Javier, un dels tres desapareguts de la dana
-
Dos associacions de víctimes de la dana i artistes valencians alcen la veu en “Lladres de sobretaula”
-
Noves imatges del robatori al Louvre: així va ser la fugida dels lladres
-
Llibertat VCF presenta una proposta per a reformar i ampliar Mestalla
-
Rosalía presentarà en directe el seu nou àlbum, 'Lux', el 7 de novembre al Roig Arena de València
-
La Comunitat Valenciana suma 37.400 ocupats a l'estiu i marca rècord, però l'atur repunta en 11.500 persones