LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio

Auger-Aliassime acaba amb la resistència d'Espanya

El Canadà remunta un 0-1 en contra després de la victòria de Bautista i Espanya haurà de guanyar Corea del Sud per a passar a la fase final de la Copa Davis

Carlos Alcaraz, durant el partit contra Auger-Aliassime / Óscar J. Barroso (Europa Press)

Félix Auger-Aliassime ha amargat la festa d'Espanya a la Fonteta. El tenista canadenc ha liderat la remuntada del seu país en sumar dos punts contra Carlos Alcaraz i en el partit de dobles contra Pedro Martínez Portero i Marcel Granollers, després que Roberto Bautista guanyara el primer punt. Ara Espanya haurà de guanyar Corea del Sud diumenge per a estar en la fase final de la Copa Davis a Màlaga.

Tot i l'ensurt en el primer set, el guió ha començat de la millor manera possible per als interessos espanyols. Roberto Bautista ha sumat el primer punt de la jornada en véncer el canadenc Vasek Pospisil en tres sets (3-6, 6-3 i 6-3). Amb els deures fets, el tenista de Benlloc passava el testimoni al nou número 1 del món, Carlos Alcaraz, que estrenava aquesta condició a València.

Després de no jugar contra Sèrbia, la gent tenia ganes de veure el campió de l'Obert dels Estats Units en acció. L'expectació generada pel murcià ha omplit la Fonteta. I Alcaraz ha respost guanyant el primer set contra el número 13 del món, Auger-Aliassime (7-6). Però el canadenc no s'ha rendit i, sense cedir ni una sola vegada el seu servei, li ha donat la volta al partit i s'ha acabat imposant 4-6 i 2-6.

Amb l'eliminatòria empatada, el punt definitiu es decidiria en el partit de dobles. El capità Sergi Bruguera ha tornat a confiar en la parella formada per l'alzirenc Pedro Martínez Portero i el català Marcel Granollers, que ja van guanyar Sèrbia dimecres. La parella espanyola s'ha endut el primer set (6-4), però els canadencs han reaccionat en el segon (4-6). En el tercer i definitiu, Espanya s'ha avançat 5-3 amb un break a favor, i quan tot feia pensar en una victòria, un parcial de 0-4 ha donat el punt definitiu al Canadà.