À PUNT NOTÍCIES NIT

El València Basket guanya el Khimki i continua viu en la lluita pel top 8 (68-77)

L'equip taronja guanya la segona de les sis finals per a estar entre els huit millors de la competició.

Derrick Williams tracta de fer una esmaixada davant de la intimidació d'un jugador del Khimki / Yuri Kochetkov (Efe)
Paco Cerdán
19 de març 2021 - 20:33

El València Basket ha guanyat la segona de les sis finals que li queden en l'Eurolliga per a estar en el top 8. L'equip taronja no ha fallat en la visita al cuer, el Khimki, al qual ha vençut per 68-77, i se situa en desé lloc amb 16 victòries, les mateixes que el huité, el Zenit, que té un partit menys.

Sense cap tipus d’excusa, obligats a guanyar han eixit els taronja a Moscou. I amb aquesta mentalitat des d’un principi s’han avançat en el marcador. En els 4 minuts ja marcaven una diferència de 7 punts. Els russos han intentat retallar des de la línia de 3, però un entonat Derrick Williams, amb 9 punts, ha conduït l’equip en el primer quart. Al so de la primera botzina ja guanyaven per 10 el Khimki (17-27).

L’inici del segon quart ha sigut el moment d’enlairar-se. Gràcies al bon joc de Pradilla i San Emeterio, i a l’efectivitat en tirs de 2, els de Ponsarnau han posat una diferència de 16 punts en l'electrònic (19-35). Però l’equip s'ha relaxat uns minuts. El Khimki ha aprofitat el desorde en defensa  i de la mà del nord-americà Jordan Mickey ha arribat a acostar-se a 4 en l’últim minut del segon quart (21-15 era el parcial per al Khimki). El nerviosisme es feia palés per part del València Basket en aquests moments, que havia provocat moltes faltes i començava a perdre fiabilitat en atac. 38-44 al so de la botzina i amb la sensació d’haver desaprofitat una oportunitat per a donar tranquil·litat al partit.

Afortunadament el descans ha servit per a gelar el partit. Kalinic ha col·locat aquest tap demostrant que la intensitat defensiva anava a ser major en la segona part. La defensa i les imprecisions anotadores dels dos equips han mantingut el duel equilibrat. Només 11 punts a l'equador del tercer quart. A pesar de la facilitat de Williams per a matxucar la cistella, el València Basket no ha aconseguit augmentar l’escletxa en el marcador. El tercer quart ha acabat amb +3 per al conjunt taronja.

A falta de dos minuts, Van Rossom ha xafat malament i ha hagut d’eixir de la pista adolorit.

En l'últim quart, el València Basket ha eixit a rematar el partit. En dos minuts, 9 punts i han ampliat a 12 la diferència. Parcial de 3-13 a poc més de 6 minuts. El València Basket semblava que posava definitivament la directa. A l’equador, +13 per als de Ponsarnau, semblava un final de partit tranquil. Però dos triples a falta de 3 minuts, han reduït l’escletxa.  Amb un 14-2 de parcial, els russos s’han posat a 5 quan quedaven menys dos minuts. La serenitat de Kalinic des dels tirs lliures i un altre tap han posat la calma. Les mans dels taronja han deixat de tremolar en l’últim minut i han acabat per sentenciar. 68-77 per al València Basket, que continua viu en la lluita per a entrar en els play-offs. Segona final superada. Encara en queden 4 més.