Directes
Ara en la televisió
LA FINESTRA ESPORTIVA

Sergio Caballero: “Hem de posar en valor l’audiovisual valencià i fer-nos respectar”

L'actor de Vila-real analitza l'ecosistema audiovisual valencià en Entre Bastidors i destaca el paper de les institucions com a principal suport a la cultura

Entre Bastidors / L'actor assegura que el canvi polític a la Comunitat Valenciana ha “sanejat la cultura”, però insisteix que “encara queda molt per fer, perquè s’havien destruït moltes coses”
08 de novembre 2021 - 15:27

Entre bastidors recull un tast del panorama artístic valencià i ens acosta al procés creatiu de les arts valencianes i els seus i les seues principals protagonistes. En l’últim programa que tanca la temporada, Entre Bastidors s’acosta a la figura de Sergio Caballero, l’actor i director de teatre valencià que reflexiona sobre la indústria cinematogràfica de la Comunitat Valenciana.

Amb un currículum inacabable i una vida dedicada al teatre, el cinema i la televisió, tan fructífera com la llista de premis rebuts, l’artista de Vila-real ho té clar.

“La cultura serà segura si les institucions donen suport al treball de la cultura. Sinó, mai serà segura”Sergio Caballero - Actor valencià
Sergio Caballero és un dels protagonistes de 'La vall', sèrie de ficció d'À Punt Mèdia / Entre Bastidors

El vila-realenc reivindica la necessitat de fer valdre l’audiovisual valencià i de “fer respectar” l’escena valenciana. Segons explica, en el panorama artístic valencià "no hem anat colze a colze sinó colzada a colzada”. L’actor i director analitza l'ecosistema audiovisual valencià i incideix en el fet que els productors haurien de creure més en els actors i en la producció valenciana i apostar pels nostres professionals i els mitjans propis “sense ningú que vinga de fora i ens saquege". “Som molt vàlids i en els últims anys ho hem pogut demostrar”, assegura.

Caballero destaca també el paper de les institucions com a principal agent de suport a la cultura i la idiosincràsia d’un territori. Assegura que el canvi polític a la Comunitat Valenciana ha suposat un “sanejament de la cultura”. Però assegura que “encara queda molt per fer, perquè s’havien destruït moltes coses”

"Coses a fer abans de morir", de Cristina Fernández i Miguel Llorens és un punt important en la seua trajectòria. / Entre Bastidors

“Hi ha molta gent que veu els actors com a persones estranyes”

"Titellaires i aprofitats". Així expressa l’actor valencià les crítiques rebudes en la professió. Assegura que tradicionalment els actors han sigut catalogats com a "titellaires" i denuncia haver sigut una figura tradicionalment qüestionada. Sempre crític amb el seu treball, l'actor assegura que acarar les injustícies i mantindre ferms els seus principis li ha costat perdre oportunitats.

“Sempre que he vist injustícies he obert la boca i això m’ha costat, però l’he tornada a obrir. “

S’autodefineix com una persona aclaparadora i un treballador incansable amb iniciativa pròpia. Però fuig de l’ego. “Qui et recordarà d'ací a cent anys? Ací estem de pas”. A colp d’esforç, exigència, dedicació i d'alçar-se després dels “nos”, aquest incansable lluitador confessa que sent que es para el temps quan sona la claqueta:

“Quan sent la claqueta, el temps s'atura. És la meua manera de sentir-me viu”.Sergio Caballero

Tens l’entrevista completa i tots el capítols de la primera temporada d’Entre Bastidors al web d’À Punt.