Directes
Ara en la televisió
VALENCIANS AL MÓN

"Si l'idioma ho posa difícil, l'amor... i una bona paella ho solucionen tot"

La il·licitana Alicia Aguilera, que des de fa 12 anys viu a Escòcia, ha explicat a l'equip de 'Valencians al món' cóm és viure a les Highlands

Alicia cuina paelles a les Highlands (Escòcia)

Alicia Aguilera és una valenciana d'Elx (Baix Vinalopó) que des de fa dotze anys viu a Escòcia, a la localitat de Glenrothes, a les Highlands, on regenta Los Buenos Amigos, un restaurant de paelles i menjar espanyol. Ella és una de les històries que recull l'últim capítol de Valencians al món.

Va arribar a Escòcia amb tan sols 25 anys. Ara en té 37. "Jo era molt jove i volia aprendre anglés. I vaig pensar que el més fàcil era vindre ací i aprendre'l. Des de dins. I així impregnar-me de la seua cultura, però vaig conéixer a qui ara és el meu marit, que és escocés...".

Alicia amb el seu marit, escocés / À Punt Media

Com ella ha explicat, "al principi era difícil entendre'ns per l'idioma, però l'amor [somriu] ho supera tot". L'amor i una bona paella. Les que fa ella. Perquè el que sap fer el marit és menjar-les, cuinar-les no –diu ell–, només menjar-les.

Aquesta cuinera valenciana, des d'Escòcia compta que al seu restaurant es poden menjar tota classe de plats valencians i espanyols. "A mi m'agrada la cuina en general. I crec que la gent d'aquest país necessita conéixer bé la nostra cultura gastronòmica".

Alicia al seu luminós restaurant molt prop de la natura / À Punt Media

"T'he de demanar un favor..."

Preguntada per quant l'afecta el Brexit, ha dit que "molt, perquè fa pujar el preu dels productes que ha d'importar per a cuinar". L'equip del programa li ha demanat un favor molt important. Al qual ella, després de riure ben a gust, s'ha compromés fermament a complir, com li han demanat... Al programa podràs conèixer que li han demanat.

Ara, molt lluny d'Elx, des del seu restaurant ubicat a Glenrothes –que comparteix nom amb el famós whisky escocés de pura malta–, Alicia ofereix paella i altres plats valencians i espanyols a totes les persones que acudeixen al seu local, anomenat Los Buenos Amigos. 

Glenrothes és una àrea molt freqüentada pel públic a causa del bonic paisatge, la presència d'obres d'art i d'escultures a l'aire lliure, a més d'allotjar un dels majors centres comercials d'Escòcia.

Alicia a punt de servir una paella al seu restaurant / À Punt Media
el Baix Vinalopó