Kiko Devesa, professor: "Davant l’exigència de l’èxit, preparar els alumnes per al fracàs és molt important"
El professor de l’IES L’Arabí de l’Alfàs del Pi ha destacat a Zoom que davant el bombardeig de missatges d’èxit, és fonamental estar preparats per a la decepció
En l’etapa de l’adolescència, plena de canvis, sentir-se a soles pot ser un problema freqüent. Per als alumnes més joves, per als preadolescents i adolescents, trobar i confiar en una persona —siga de l'àmbit familiar o de fora—, una persona adulta a qui contar-li els traumes, les decepcions i les infelicitats no és gens fàcil. I menys encara si es tracta de problemes més greus. Tot i que parlar és una de les millores maneres de previndre l’agreujament de qualsevol trauma o malaltia, ja siga en l’àmbit educatiu, en l’entorn familiar o amb l'ajuda d'un professional.
Kiko Devesa, professor a l’IES L’Arabí de l’Alfàs del Pi (Marina Baixa), en declaracions a l’equip del Zoom dedicat a la salut mental, ha explicat amb contundència que “estem exigint als alumnes una cultura de l'èxit, però, en canvi, no estan preparats per al fracàs. Davant l’exigència de l’èxit, preparar els alumnes per al fracàs és molt important…”.
Telèfons d'ajuda
Els recursos que té l’alumnat, siguen preadolescents o adolescents, són diversos i no sempre els coneixen:
- Telèfon de l'Esperançaamb seu a València: 717 003 717 o 963916006
- Fundació Anar d’ajuda a xiquets, xiquetes i adolescents: telèfon 116 111
- Telèfon 024 (Ministeri de Sanitat). És gratuït, confidencial i disponible les 24 hores del dia. Es tracta d'una línia d'atenció a les conductes suïcides que també atén familiars i persones properes a les persones en risc.
Qualsevol xiquet, xiqueta o jove pot marcar el número 116 111. És gratuït i confidencial. Ací trobarà un psicòleg o psicòloga que l'escoltarà, l'orientarà i l'ajudarà a trobar una solució.
En telèfons com per exemple el de la Fundació Anar d'ajuda a preadolescents i adolescents, els seus professionals atenen qualsevol problema que afecte un menor d'edat (dificultats de relació, problemes psicològics, etc.). Com diuen des de la fundació "qualsevol xiquet o xiqueta a o jove pot marcar el número 116 111. És gratuït i confidencial. Ací trobarà un psicòleg o psicòloga que l'escoltarà, l'orientarà i l'ajudarà a trobar una solució".
En definitiva, el punt important és fer ús de les ferramentes públiques i d'associacions per tal de trobar un espai on poder parlar de qualsevol trastorn, amb una persona qualificada, amb l'objectiu d’evitar una evolució a pitjor.
Més llegit
-
Detingut a Algemesí per deixar la pròpia iaia amb 47 euros després d'haver-li'n estafat més de 85.000
-
Troben un conductor mort dos dies després de patir un accident a Pedreguer
-
La Guàrdia Civil carrega contra un grup de joves d'origen marroquí en la quarta nit d'aldarulls a Torre Pacheco
-
Els bombers provincials protesten a les portes del jutjat on declara Mompó com a testimoni per la dana
-
Roben en una botiga de luxe del centre de València després d'un aparatós encastament amb un BMV
-
El govern posarà en marxa el repartiment de menors migrants a partir del 28 d'agost, tot i l'oposició de les comunitats del PP
Més vist
Més escoltat
-
16.07.2025 | “Gent que suma”, onada racista a Torre Pacheco, Múrcia
-
16.07.2025 | 90 minuts
-
15.07.2025 | Cheste, un baluard de l'esperanto
-
16.07.2025 | Queda't amb els nostres | Marc Ortega
-
16.07.2025 | La tortuga bova torna un any més a les costes valencianes per a nidificar
-
16.07.2025 | Amunt i avall | Primera Part