Directes
Ara en la televisió
ALTA TENSIÓ
Ara en la ràdio
TERRITORI SONOR (reemissió)

Putxero de Nadal: arròs i pilotes dolces

Fàcil
30 minuts
10 persones

Per a tota la família

Putxero de Nadal: arròs i pilotes dolces
23 de desembre 2022 - 19:59
  • 1 kg de moniatos blancs cuits 
  • 2 l de caldo de putxero
  • 800 g d'arròs
  • 500 g d'ametla molta 
  • 300 g de sagí 
  • 250 g de rovells de gallina
  • 4 ous
  • Farina
  • Ratlladura de llima
  • Anou moscada
  • Pebre negre
  • Canella
  • Oli d’oliva 0,4
  • Sal
  1. Pastem els moniatos amb l’ametla i el sagí.
  2. Hi afegim ratlladura de llima, sal, pebre, canella i anou moscada.
  3. Formem les pilotes, les passem per farina i ou i les fregim.
  4. Coem l’arròs i els rovells amb el caldo de putxero.
  5. Ho servim amb les pilotes dolces.

Arròs o fideus?

Segons la casa, hi ha costum de servir el caldo del putxero amb arròs o amb fideus. Què és més saludable, l’arròs o els fideus? Doncs depén, en bona part, de les condicions de cada persona. No obstant això, en general, podem dir que són molt similars. Les principals diferències radiquen en el fet que l'arròs no conté gluten i en què la pasta, en canvi (especialment si és integral), ajuda les persones diabètiques a controlar millor el sucre en sang (si bé la diferència és mínima en este sentit). Els fideus tenen un poc més de calories. En qualsevol cas, si en tenim l’opció, escollirem les versions integrals de cada aliment abans que les refinades.

Receptes amb fideus Receptes valencianes Receptes de Nadal