Xefs Michelin cuinen 9.000 menús de Nadal per a persones vulnerables a Alacant
Els àpats es repartiran la nit de Nadal, Nadal, revetlla de Cap d’Any, Cap d'Any i Reis, després de ser preparats a les cuines d’Alacant Gastronòmica Solidària a Mutxamel
Més de 9.000 menús solidaris amb plats tan emblemàtics de Nadal com el gall dindi farcit o el xai al forn seran elaborats estes festes per diversos xefs amb estrela Michelin i Sols Repsol d’Alacant a benefici de les persones més vulnerables de la província. A raó de 4.500 menús per setmana durant este període festiu, els àpats es repartiran els dies de nit de Nadal, Nadal, revetlla Cap d’Any, Cap d'Any i Reis, després de ser cuinats a les cuines d’Alacant Gastronòmica Solidària (AGS) - Cambra Solidària, situades al polígon Riodel de Mutxamel.
En este projecte solidari participen, entre altres, els xefs Michelin de la província Kiko Moyá, de L’Escaleta (Cocentaina); Cristina Figueira, d’El Xato (la Nucia); Joaquín Baeza Rufete, del Restaurant Baeza & Rufete (Alacant) i Ferdinando Bernardi, de Casa Bernardi (Benissa), així com la presidenta dels hostalers locals, María del Mar Valera.
També hi col·laboren els xefs guardonats amb Sols Repsol Pablo Montoro d’Espacio Montoro i Dani Frías de La Ereta (ambdós a Alacant) i Aurora Torres de Lula by Aurora Torres (Els Montesinos), a més del toc dolç del mestre pastisser Paco Torreblanca, d’Elda, juntament amb empreses de la província i els voluntaris necessaris agrupats sota el lema #HéroesConDelantal.
Caldo de putxero i gall dindi farcit per a la nit de Nadal
Els cuiners han triat plats i productes típics de la cuina alacantina. Per a la nit de Nadal, el primer plat serà un caldo de putxero casolà i de segon, gall dindi farcit amb salsa de poma i moniato, acompanyat de creïlla París, abans de l’obligat torró de Xixona, el xocolate de Vila Joiosa i el raïm alacantí del Vinalopó.
El dia de Nadal es prepararà caldo amb pilota i escudella amb blanquet, mentre que per a la revetlla de Cap d’Any els cuiners elaboraran de primer crema de carbassa especiada i, de segon, xai al forn amb salsa de menta i creïlles.
Menús “amb cor”
L’objectiu és que ningú es quede sense un plat calent i portar un somriure a qui ho està passant pitjor, ha explicat la directora d’Alacant Gastronòmica Solidària, Gema Amor, qui ha destacat que els menús s’elaboren “amb cor” perquè els gaudisquen, principalment, les persones que viuen al carrer.
“Volem que se senten estimats i acompanyats, i que visquen les festes de Nadal de la millor manera possible”, ha continuat la directora d’AGS, abans de recalcar que els xefs Michelin i Sols Repsol “s’han oferit voluntaris a ajudar amb el seu art i genialitat als fogons”.
Més llegit
-
La predicció d'Aemet per a Nadal: fred i passat per aigua
-
Bancs de boira dificulten la circulació al Baix Maestrat, la Plana d'Utiel-Requena i l'Alt Vinalopó
-
Oratge més estable per als pròxims dies
-
Mercadona anuncia una setmana més de vacances per als seus treballadors i una paga extra
-
‘Punt a punt’ retransmet hui el València-Mallorca i demà el Llevant - Reial Societat
-
La Comunitat Valenciana acomiada la tardor amb un cap de setmana fred, plujós i fins i tot amb neu