Els millors olis d'oliva verge extra valencians es fan a Alacant i a Requena
Així ho ha decidit el jurat d'un concurs a Utiel que tria els olis de major qualitat
Els millors olis d'oliva verge extra valencians es fan a Alacant i a Requena. Així ho ha decidit el jurat d'un concurs a Utiel que tria els olis de major qualitat. Després de totes les pluges d'enguany, els productors encaren la pròxima collita amb optimisme.
El millor oli d’oliva verge extra del Concurs Ciutat d’Utiel d’enguany és el fet a l’almàssera de Señoríos de Relleu a Alacant. I el d’oli biodinàmic de Sant Antoni de Requena ha sigut considerat el millor en la categoria ecològica.
El jurat els ha atorgat estos premis després de valorar-ne dos requisits: l'harmonia i persistència. Eduardo Palacio, director comercial de Señoríos de Relleu afirma que “és un reconeixement a un treball que hem fet durant molt de temps i que vertaderament és una alegria”. María Dolores Ferrando, gerent de l’almàssera Oli Oli es mostra satisfeta per un reconeixement a “una tasca ben feta”.
Els dos olis estan elaborats a partir d'olives procedents de la Comunitat Valenciana, un punt clau en excel·lència en un sector tocat per la sequera i el canvi climàtic.
Ara els agricultors miren de reüll al cel i comparteixen un desig: que la pròxima collita siga bona. “A veure si este any, amb les pluges que hi ha hagut, ens permeten tenir una collita millor”, ha afirmat Enrique Ramón, president de la Reial Confraria de Sant Isidre.
Més llegit
-
La Guàrdia Civil no descarta l'aparició de més cadàvers després dels cinc trobats en aigües de Sagunt, Cullera i Castelló de la Plana
-
La dana agrana les comarques del nord de València i de Castelló
-
València desallotja platges i tanca parcs i cementeris per l'alerta de pluja
-
Atenen una dona amb parada cardíaca després de rebre l'impacte d'un llamp a la Marina
-
La Generalitat activa un pla de xoc per frenar la superpoblació de senglars, que afecta el 80% dels municipis i causa 800 accidents a l’any
-
L'Aemet eleva l'alerta per pluges a nivell roig a Terol i Lleida